Парис Хилтън се е съгласила на сделка с властите. По обвиненията в притежание на наркотици и възпрепятстване на правосъдието блондинката ще получи само едногодишна пробация, глоба от 2 000 долара и 200 часа общественополезен труд.

Това съобщи прокурорът в област Кларк Дейвид Роджър.

"Сделката ни е такава, че имаме пълен контрол над нейното бъдеще. Ако тя не се провини отново и спазва всички точки по сделката, след година ще бъде чиста, но ако направи дори една грешна стъпка я очаква една година в местния ни затвор", обясни Роджър пред Las Vegas Review Journal.

Хилтън бе арестувана на 27 август в Лас Вегас по време на рутинна проверка на колата й, която била управлявана от гаджето й Си Вайтс. След като дрегерът показал, че е употребявал алкохол, полицаите започнали да питат въпроси. Тогава Парис се присегнала за гланца си за устни, но с него паднала и торбичка с близо грам кокаин.

Обвинението за възпрепятстване на правосъдието било добавено, след като било доказано, че хотелската наследница лъже, че чантата "Chanel" не е нейна.

"В хода на следствието бе доказана, че обвиняемата е купила чантата с марка "Chanel" няколко месеца преди това", пише из доклада на прокуратурата.

След като успя да избегне затвора, Парис Хилтън се отдала на своите бизнес задължения и вече е отпътувала за Азия, където ще организира модни шоута в бутиците си в Токио, Джакарта и Куала Лампур.