Високи огради, охранителни камери и пищни вили. Така изглежда сега местността до къмпинг "Оазис" край Лозенец.

И ако допреди няколко години тук имаше малка пътечка, по която можеше да се стигне до морето, то сега тя води към луксозни къщи и непреодолими дувари. Плажовете са си останали все така девствени, но пък до тях достъп имат само тези, които са проявили достатъчно находчивост да си закупят имот наблизо.

Най-кичозна е вилата на Аня Пенчева. Секссимволът на родното кино и театър обитава същински замък. Вероятно като истински принцеси се изживяват Аня и дъщеря й Пипи всяка вечер, когато имат възможността да гледат залеза от високата кула на имението си. "Кулата е продължение на терасата им, на която са си опнали връв за простор. От парапетите пък са спуснати синджири, които държат навеса над първия етаж. Едва ли има по-явна проява на безвкусица. Даже и българското знаме са си окачили", разясняват в детайли местните и бързат да допълнят, че според слуховете бившият любим на Аня и баща на Пипи - Саши Диков е издигнал този палат.

Учудващо, но най-скромна в лозенскя "Ориндж Каунти" е вилата на Андрей Арнаудов. В Луксозенец, както наричат курорта местните, се говори, че вила има и внучката на Тодор Живков - Жени Живкова. Сред известните съседи тук е и Белослава. Върху имота си обаче тя не е издигнала лятна къща, а шикозен хотел в италиански стил. Нощувката през август била 200 евро.

"Ако имаш пари да си наемеш стая, ще можеш да ползваш заграбения от звездните съседи плаж. Като нищо ще извадиш късмет и ще събираш тен с Аня Пенчева и Андрей, може и Жени Живкова да видиш", коментират местните с ирония.