Мис България 2010 Ромина Андонова призна пред bliasak.bg, че сериозно се е заела с подготовката си за конкурса „Мис Свят 2010“, който ще се проведе във Виетнам. Брюнетката ще представи страната ни с две сложни хора - варненски и джиновски танц.

Национален фолклорен ансамбъл „Българе” пое отговорната задача да подготви Ромина Андонова за конкурса. Обучението се извършва лично от балетмайсторката на ансамбъла – Верка Божкова, а хореографията ще бъде направена от Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на „Българе”.

„Стъпките изглеждат лесни отстрани, но в действителност са много трудни. Още повече, че досега съм се занимавала само с модерен балет и някои позиции на тялото са доста различни. От следващата седмица ще тренираме два пъти по-усилено“, сподели пред bliasak.bg Ромина.

Сладураната призна също така че, макар че престижният конкурс ще се проведе чак след десетина дни, тя вече е притеснена. „От друга страна обаче нямам търпение да мине“, заяви миската. Тя добави, че сред нещата, за които й остава да се погрижи, са автентичните тоалети, с които ще танцува пред виетнамската публика.

Ромина беше булката в ревюто на Жени Живкова за сезон есен-зима 2010. Още няколко носителки на титлата "Мис България" и самата Жени Калканджиева дефилираха за БГ дизайнерката.