Мъките на Джордж Майкъл не само че не свършват, но тепърва започват. Онзи ден той се разрида като малко дете, след като влезе в затвора да излежи първата половина от двумесечната си присъда за шофиране под влиянието на наркотици. Сега пък съкилийниците му го взеха на подбив и започнаха да му пеят неговото най-знаково парче Freedom.

Джордж Майкъл е настанен в лондонския пандиз „Пентънвил” в крило за уязвими затворници, включително педофили и изнасилвачи. Те веднага си нарочили изнежения музикант и непрекъснато му пеели изопачени версии на собствените му хитове.

„Веднага след като пристигна, затворниците в един глас запяха Freedom. Джордж Майкъл се нацупи, но нямаше какво да направи”, разказаха източници от затвора. На следващата сутрин, когато вратите на килиите се отворили, ошашавеният певец отказал да излезе.

„Беше направо смазан. Надзирателите казаха, че постоянно плачел в килията си”, заяви вече бившият затворник Крис Смит, който беше освободен на 15 септември.

Въпреки тормоза, на който е подложен от „колегите” си, Джордж Майкъл получава специално отношение. Той е настанен в най-луксозната килия, която затворниците наричат помежду си „Хотел Риц”.

„Настанен е в най-хубавата килия в целия затвор. Има си меки завивки, възглавници, дори собствена дигитална тв кутия. Отнасят се към него като към крал и надзирателите постоянно се суетят около него. Не искат да му се случи нещо лошо, тъй като „Пентънвил” наистина е много суров затвор”, обясниха запознати пред „Дейли мирър”. .
.