Дизайнерите Майкъл Корс, Нарсисо Родригес и Вера Уонг представиха колекциите си на Нюйоркската седмица на модата, съобщи Асошиейтед прес.

"Всичко опира до начина, по който скрояваш материята - не можеш да се скриеш зад "къдриците" на плата и воланите", заяви Корс. "Аз харесвам простотата."

Колекцията му включва рокля от жълт кашмир, ленена туника, бял плетен пуловер и подобни на саронг поли. Тренчкот от габардин пък е носен в комбинация със сивкав пуловер и ленена пола. Колкото до обувките, предпочетени са сандали в меки тонове.

Силуетът в колекцията на Нарсисо Родригес значително се е променил, като от агресивен преди две години е станал по-отпуснат. Неговата пролетна колекция е женствена по дух. Дизайнерът е отделил специално внимание на бельото и освен това е използвал материи с цвят на шампанско.

Родригес е превърнал архитектурния стил в модата в отличителна черта на проектираните от него облекла. Този стил е движеща сила и в новата му колекция. Същевременно обаче се забелязва и тенденция, свързана със зрялост, която е доминираща на Нюйоркската седмица на модата.

Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха Сара Джесика Паркър, Кортни Лав и главният редактор на Vogue - Ана Уинтур.

Вера Уонг пък се е специализирала в романтичния стил в облеклото. Тя загърби този стил само когато бе вдъхновена от филма "Убий Бил" на Тарантино. Това бе смесица от момчешки ърбан стил и романтична чувственост, отбеляза дизайнерката.

Колекцията й включва рокли с украса от копринен тюл без деколте и с надиплени бюстиета, както и плисирани рокли от сиво жерсе. Вниманието привлякоха също панталони с висока талия.