Според последните твърдения на парамедиците, синът на Джон Траволта – Джет, е починал три часа преди да бъде повикана бърза помощ.

Тарино Лайтборн, пристигнал в апартамента на звездата в деня на инцидента - 2 януари 2009 г, разказал пред медиите, че лекарите, които са се грижили за момчето, са се опитали да прикрият подробностите около смъртта му. Причината била, че докторите се надявали да спечелят пари, пише "Блясък".

По думите на Тарино лекарите празнували Нова година и попрекалили с алкохола. Докато се забавлявали те не погледнали Джет, който бил поверен от родителите си именно на техните грижи, и това нехайство довело до смъртта на 16-годишното момче. Синът на Джон Траволта страдал от аутизъм, заради което често получавал пристъпи и припадъци.



Според Тарино обаче в цялата история имало нещо гнило. Той разказал, че когато пристигнал на мястото на инцидента видял, че около падналото момче се суетели група „бели хора“, както и филипинска двойка, които се опитвали да го съживят. „Докторът каза, че Джет е припаднал и в момента на падането си е ударил главата. Попитах го преди колко време се е случило, а той ми отговори: „Преди няколко минути“, обяснил Лейтборн.

Тарино обаче останал учуден от твърденията на медиците, тъй като състоянието на тялото било много по-лошо, отколкото те твърдели. „Забелязах засъхнала кръв около ушите и ноздрите на Джет, както и в краищата на устата му“, продължил парамедикът. „Освен това трупът вече беше започнал да се вкочанява. Тялото достига това състояние, когато смъртта е настъпила преди повече от три часа. Тогава се обърнах с гръб към останалите хора в стаята и попитах тихо лекаря: „Това момче е мъртво. Защо още не сте го обявили? А д-р Фернандес ми каза: "Знам, но продължавай да правиш сърдечен масаж.“

Лейтборн споделил още, че след като момчето било откарано с частен самолет в болница във Флорида, чул разговора между лекарите. По думите му те се разбирали да разказват една и съща история и с това да направят много пари.

След смъртта на сина си Джон Траволта и съпругата му заведоха дело срещу Тарино Лейтборн и адвоката на шофьора на линейката, и ги обвиниха, че са ги изнудвали за 25 млн. долара. Според показанията на актьора обвиняемите заплашили звездата, че ще покажат на медиите медицинското за смъртта на Джет, ако той не им преведе парите. В началото на месеца обаче Траволта реши да оттегли иска си.