Опра Уинфри прояви щедростта си за пореден път и обяви, че ще заведе 300 свои зрители на едноседмично пътешествие в Австралия, съобщи Би Би Си.

Изненадата бе съобщена по време на първия епизод от новия и последен 25-и сезон на шоуто на Опра, който бе излъчен в понеделник вечер. Първо тв водещата раздразнила зрителите си с предположения, че може да ги заведе в Ню Йорк, Филаделфия или Лос Анджелис. Накрая обаче казала, че замисля нещо по-голямо.

“Мислех си къде най-много искам да отида. Може би трябва да ви заведа всички на другия край на света. Отиваме в Австралия!”, завършила Опра. И предизвикала бурни емоции и дори сълзи на радост сред почитателите си с хубавата изненада. Освен това те получили като подарък и смартфон.



Пътешествието е планирано за декември. То ще продължи 8 дни. Пилот на самолета ще е актьорът Джон Траволта. Опра планира да води зрителите си на редица забележителни места в Австралия, между които плажове, операта в Сидни и Големия бариерен риф. В операта дори ще се снима епизод на шоуто на Опра. По време на пътешествието ще бъдат заснети общо няколко епизода от предаването.

От щедростта на Опра са доволни и местните власти в Австралия. Те са убедени, че посещението й би могло да привлече допълнително много туристи, и смятат да похарчат 2,8 млн. долара за промоция на туризма.

Пътуването е поредната проява на щедростта на Опра към феновете й. Наскоро по време на предаване тя подари автомобили на всички в залата.