Чаровната изпълнителка от каталога на Ара мюзик Дебора беше героиня във френско-българския документален филм, който БНТ 1 излъчи на 13 септември 2010 г. в рамките на предаването “Ку-ку Презареждане”.

Талантливата певица беше предпочетена пред множеството нейни млади колежки, пише novfolk.bg.

Дебора стана част от проекта на Европейския съюз по програма “Младежта в действие”, който включва заснемане на две телевизионни продукции и цели да покаже какво е да си млад във Франция и в България.

В края на месец май петима френски студенти по журналистика пристигат в България с мисия да направят предаване за тяхната обществена телевизия TV5.

На вниманието им българските им колеги представят цяла галерия от нашенски типове хора и нрави. Накрая френските журналисти се спират на: млад човек, оттеглил се в планината; амбициозен дизайнер; момиче от Студентски град; музикант – доброволец в Африка и новоизгряващата попфолк певица Дебора.

Френската журналистка Валентина Аер се заема със задачата да проучи как живее изпълнителката на Ара мюзик. Талантливата брюнетка й разказва за абитуриентския си бал, който бил само два дни преди снимките. Обяснява й, че преди да се заеме професионално с музика, е била модел. Разказва и за прослушването, организирано от Ара мюзик, на което тя се явява. След това я одобряват и тя решава да следва мечтата си да бъде певица. За момента иска да се развива в попфолк жанра в България, а за по-нататък мечтае за кариера и в чужбина.

На финалния въпрос как се определя, Дебора отговаря: “като упорита и амбициозна” и отправя поздрав към френските зрители с песента “Лудо младо”.

След снимките Валентина Аер споделя: “Преди да дойда в България, си представях една малко тъжна страна, някак по-силно белязана от комунизма, по-сива. А намирам, че е много по-весела и европейска. Красиво е!”

Информация: Антоанета Иванова/ Ара мюзик