Нагли измамници са източили картовата наличност на китариста Росен Григоров от група "Уикеда", разкри сам той пред Frognews.bg.

Сутринта му се обадили от банката, защото засекли съмнителни операции от банкомат в София през нощта, когато по принцип клиентите не са активни.

Удивлението на потърпевшия било още по-голямо поради факта, че картата всъщност не била загубена, тя продължава да се намира у него.

"Цяла сутрин пишем обяснения", разказа още Росен и съобщи, че на този етап не можело да се направи нищо повече, защото политиката на банката, от която е издадена картата, била да разгледа и реши въпроса в двумесечен срок. Усилията му в момента били съсредоточени към това процедурата да се скъси максимално.

Само преди две седмици Росен и приятелката му Ваня станаха щастливи родители на Росен Григоров младши.

„Ето как ми честитиха раждането на сина ми, който нощес плака много и ние будувахме с него”, пошегува се Росен и добави, че в ситуация като настоящата нищо друго не му остава, освен да придава на злощастната ситуация комичен оттенък.

Не спират източванията на банкови карти у нас, независимо че полицията периодически задържа участници в престъпни групи, които се занимават с този доходен бизнес. В повечето случаи потърпевшите обикновено пият по една студена вода, защото банката обикновено обезщетява, единствено ако картата е открадната или изгубена, а нейният собственик веднага е уведомил за това.