Като истински герои бяха посрещнати на аерогара София световните шампиони по борба от първенството в Москва - Станка Златева и Михаил Ганев. Близки, роднини, приятели, бивши и настоящи състезатели напълниха летището.

Половин час преди да кацнат от руската столица, хора с огромни букети вече прииждаха в чакалнята. Над 30 души бяха дошли специално от родното място на Ганев, за да го поздравят и разпънаха плакати "Мишо, ти доказа, че си номер 1" и "Мишо, Златарица се гордее с теб". Млади борци от школата на Левски и ЦСКА понесоха на ръце своите идоли. Сред посрещачите беше двукратният световен и четирикратен европейски шампион при свободняците Серафим Бързаков. Олимпийският медалист Радослав Великов пък доведе 5-месечния си син. Мъникът бързо попадна в ръцете на съотборника му и вече световен господар на тепиха при 84-килограмовите Мишо Ганев. Председателят на БОК Стефка Костадинова и представители на спортното министерство също поднесоха цветя на златните борци.

"Разплака се по телефона и не намери думи да ни каже какво е направил. Ние също не можем да го осъзнаем. Има 6-7 операции, но успя. Инат е от малък. Изненада ни. Очаквахме медал, но не и първо място. От деца си помагаме и се подкрепяме, а вкъщи се борехме", разказва по-големият с две години от брат си Петър Ганев. До него загърната с трикольора в очакване да зърне първа Мишо стоеше сестрата Мария. Притеснена от камерите и микрофоните, тя единствено сподели: "Гордея се, че имам такъв брат. Когато спечели титлата, му казах, че винаги съм вярвала в него".

Скромно, със сълзи на очи чакаше майката на Станка Златева - Веселина. Тя не успя да се промуши през тълпата от посрещачи. Синеоката й дъщеря, която за четвърти път печели световното злато, веднага я видя, отклони за малко микрофоните и горещо я прегърна. "Не успя да си поръча нищо от Москва. Сега я виждам и чувам за първи път, откакто замина. Имаше проблеми с телефона.

"Остана й само да стане олимпийска шампионка. Разбрах, че няма да се прибере сега в Крушаре, но като си дойде, ще я изненадаме", каза за "Стандарт" щастливата майка.