Ева Мендес разбра, че е останала без багаж, след като кацна на летище Шереметиево. Три куфара с любимите вечерни рокли на звездата, изглежда, се бяха "разтворили" при полета над Атлантика.

Мендес пристигна в Москва с цял екип за премиерата на филма с нейно участие The Other Guys. През уикенда администраторите на Шереметиево полудяха да търсят изгубените ценни тоалети, след като категорично разбраха, че са били в самолета. Явно някой "сръчен" майстор ги е прибрал след кацането.

Това напълно разстрои Ева, която дори лечебният масаж не можа да успокои. Тя отказа да отиде на вечеря с колегите си от лентата в скъпарския ресторант "Болшой". Затова вместо да изучава нощния живот, латино дивата се разходи из Москва, загърната в топло манто.

"Добре че го бях сложила в друга чанта", казала звездата от "Чистачът" на гида си. Въпреки неприятностите Мендес разглежда с часове руската столица и изслуша с голям интерес разказите на домакините за историческите забележителности на мегаполиса. "За разлика от много нейни колеги, които се ограничават с Червения площад,

Ева беше любопитна да види и други архитектурни забележителности. С широко отворени очи тя разглеждаше фреските и иконите в храма "Василий Блаженний". Независимо че е от друга вяра, тя се поклони пред мощите на светеца, които са вътре", разказват организаторите на воаяжа пред руските медии. Ева дори си направила снимка за спомен с младоженци на Патриаршеския мост.