Жасмина Тошкова е родена на 3 септември 1985 г. в Бургас. Завършила е Английската езикова гимназия в родния си град с отличен успех.

През 2009 завършва „Финанси” в УНСС, а сега също там учи магистратура "Финансов контрол и одитинг".

Блондинката от „Сделка или не” е модел на агенция X-ground Models и Еxpose Models. Мерките й са 87/59/89. Тези й „екстри” досега са й осигурили четири малки роли в чуждестранни филмови продукции. Както и сърцето на собственика на фирма „Стъклен свят”.

- Жаси, защо напоследък поизчезна от медийното пространство?

- Да бъда в медийното пространство никога не ми е било самоцел. Откровено казано, цялата тази суета никак не ми е по вкуса. Виждам, че на някой хора продължителният престой под светлината на прожекторите не им се отразява добре и губят тотално връзка с реалния свят.

Не искам да бъда като тях. Екранът не ми липсва, защото не е останало кога да ми липсва. До юни снимахме „Колелото на късмета”, а след няколко дена започваме снимките на „Сделка или не”. А що се отнася до модата и модните ангажименти, като цяло летният сезон по принцип не е богат на такива.

- Доколкото знам, вече работиш като мениджър по рекламата във фирмата на приятеля ти. Това ли е твоят окончателен избор?
- Всъщност това, че се занимавам с рекламата на фирмата, е една много малка и незначителна част от ангажиментите ми, свързани с нея. От повече че от две години движа почти цялата административна дейност. Но не мога да кажа, че това е моето призвание. Насочила съм се към нещо конкретно във финансовата сфера, което обаче за момента не се получава.

- Защо от блондинка стана брюнетка – за да изглеждаш по-сериозна или да забравиш предишната си „роля”?
- Въпреки че няколко години бях блондинка, аз съм привърженик на естествения вид във всяко отношение и се радвам, че си върнах моя си цвят на косата. Не е за да забравя или някаква „роля”, просто така се чувствам по-добре, а и косата ми е доста по-здрава.

- Знам, че ти се налага да пътуваш по работа извън страната…
- Точно правих резервации за Барселона. Това е едно от любимите ми места. Обикновено пътуваме, за да посетим различни изложения в нашата област по целия свят. Най-големите са във Франкфурт и Барселона, има такива и в Дубай, САЩ, Италия... Винаги си оставяме поне по 1-2 свободни дни, за да разгледаме забележителностите.

- През лятото къде предпочете да летуваш – в България или извън страната? Разбира се, и с кого?
- В последно време стана много модерно да се плюе нашето Черноморие - колко е презастроено, пренаселено и т. н. А в Дубай например, въпреки че е 100 пъти по-презастроено, е „прекрасно и чудесно”, защото не е наше. Не го разбирам това мислене и на мен нашето Черноморие си ми харесва. Разбира се, в Бургас и в Слънчев бряг аз съм си вкъщи и имам сантименти. През лятото редувам почивките на морето с тези на планина. Последния уикенд бях във Велинград и през деня се разходихме из Родопите, около Доспат, покрай язовирите. Това е прекрасно място, което препоръчвам на всеки българин да посети, преди да тръгне да обикаля света.

- Кое е най-романтичното пътешествие, на което си била и искаш да се повтори и защо?
- Не искам нищо да се повтаря, искам нови емоции! Чарът на едно незабравимо пътешествие и изобщо на най-истинските неща, които изживяваме, е в това, че се случват по веднъж.

- Участвала си в няколко холивудски продукции – имаш ли амбиции за актьорска кариера в бъдеще и нови предложения в тази посока?
- Не, нямам такива амбиции, нито предложения в момента.

- С кои известни имена си се засичала на снимачната площадка и какви са впечатленията ти от тях, някакви интересни случки да разкажеш?

- В „Lake Placid-2” участваше една носителка на Оскар - Cloris Leachman. Възрастна жена, родена през 1926 г. Нямахме общи сцени с нея, но ни разказаха, че била доста капризна. Та въпросната дама беше поискала да й сменят хотела, защото цветът на стените във фоайето не й допадал... Друга холивудска звезда, с която съм участвала във филма Echelon Conspiracy, е Мартин Шийн. Но там е силно казано, че имах роля, по-скоро бях статист с няколко реплики.

- В „Lake Placid-2” ролята ти е „гола”, а ти без притеснение се разхождаш по монокини по брега на езерото – трудно ли се нави на тези разголени сцени?
- Не, не беше трудно, а и парите бяха много добри.

- Във филма участва и друга българка – Яна Маринова, която сега е актуална от „Стъклен дом”. С какви впечатления остана от нея, поддържате ли връзка и в момента?

- Яна е голям пич. След снимките излизахме заедно, известно време се виждахме по-често. Но после постепенно всеки го завъртя ежедневието и скоро не сме се виждали с нея.

- Ти участваш и в една прословута реклама заедно с други известни моделки и Долф Лундгрен – разбрах, че бил голям кавалер и ухажвал всички красиви жени на воля?
- Да, участвах в една реклама за покер-сайтове за Южна Африка заедно с други български модели като Гери Дончева, Ралица Тошкова и Кристина Димитрова, в която Долф Лундгрен беше главно действащото лице. За съжаление имаше няколко снимачни дни и когато ние снимахме, неговата част вече беше заснета, така че не сме си говорили.

- Кое е най-фрапантното неприлично предложение, което си получавала досега, и как си реагирала в случая?

- Не съм ги вземала на сериозно, за да ги помня.

- Знам, че имаш сериозна и дълготрайна връзка със собственика на „Стъклен свят”. Смятате ли да узаконите отношенията си в брак в скоро време?
- Не, не мислим за брак.


Интервю на Светлана Терзиева - СЕСИЛ