Американската певица Лейди Гага ще се изправи лице в лице със световноизвестния рапър Еминем на наградите на MTV, които ще се проведат на 12 септември.

Главните претенденти в почти всички категории са именно Стефани и Маршал, обявиха организаторите на музикалното събитие, предаде БГНЕС.

Лейди Гага бе номинирана в 13 категории, включително “Най-добро поп видео“, “Най-добро женско видео“ и “Видео на годината“, докато Еминем получи само 8 номинации - “Най-добро мъжко видео, “Видео на годината“ и други.

Скандалната певица пък постави нов невероятен рекорд. Гага стана първата изпълнителка в света, която получи две номинации в една и съща категория - “Най-добро видео“. Номинирани бяха клиповете й на песните “Bad Romance” и “Telephone”.

Британската знаменитост Kesha пък ще се съревновава за наградата “Най-добра нова изпълнителка“. На въпрос какво мисли за двамата си колеги, британката отговори: “Уважавам много и Гага, и Еминем, който е страхотен, защото е честен, а това определено е ценно качество“.

*Еминем връчи награда на Лейди Гага за най-добър нов изпълнител на музикалните награди на MTV в Ню Йорк през 2009г.

Снимки: Getty Images/ Guliver