Бившата годеница на Станишев, журналистката Елена Йончева, е запретнала ръкава да приключи с ремонтите на двете си суперскъпи жилища.

Елена скоро сподели пред медиите, че иска да има дете, припомня столичен вестник и обръща внимание на наедрелите й форми, които още повече засилват слуховете, че тя може би е "в положение", пише blitz.bg.

След като изостави лидера на БСП и премина през бурна, но краткотрайна връзка с френския оператор Стефан, журналистката изглежда е намерила голямата любов в лицето на архитекта Пламен Тодоров и изцяло се е отдала на свиването на семейното гнездо.

На ул. "Дечко Йорданов" в столичния кв. "Красно село" се издига нова-новеничка жилищна сграда от 4000 кв. м., наречена “Елена”. Тя е изградена върху парцел от 890 кв.м, собственост на премиерската половинка, майка й Лариса и брат й Иван.

Обектът, кръстен на журналистката, се строи от фирма "Дедалос" на соцактивиста Александър Гюров и премиерския брат Георгий Станишев. Изпълнител на строително-монтажните дейности е "Домостроене" -Русе. Работата е започнала на 1 март 2007 г. със срок за довършване 22 месеца и се е проточила малко, но строителите гарантират, че до края на годината всичко ще е довършено ажурно.

"Ето тук, най - горе на шестия етаж е апартаментът на Елена. Той е единственият по-голям в блока и не е мезонет", разкри пред "ШОУ" неотдавна техническият ръководител на обекта г-н Янков.

Апартаментът на Йончева е над 250 квадрата и е двоен - две спални, две бани, дневна-столова с кухненски бокс, мокро помещение, дрешник и голяма тераса. Като обезщетение за даденото право на строеж върху парцела освен този апартамент имотната блондинка е получила още един с площ 73 кв.м и един магазин с площ около 65 кв.метра.

Елена Йончева стяга и втория си имот на ул. "Бойна слава" в местността "Гърдова глава" в Бояна в подножието на Витоша. Справка в имотния регистър сочи, че жилището е с площ 127, 8 кв. м. Първоначалният изпълнител на проекта за баровския квартал е "Солид инвест". Комплексът все още не е завършен, но предвижда построяването на външен басейн, детски кът, СПА център, фитнес, химическо чистене и търговска част. Йончева купува имота с ипотечен кредит от 150 000 евро от ДСК.

Имотът е стратегически разположен - в близост се намират президентството и дипломатическият клуб.

На 11 февруари 2008 година Елена Йончева сключва допълнителна сделка за имота, като купува целия терен под него с площ от 291,4 кв. м. Продавач е "Бояна резорт", където управител е наследничката на богатата руска фамилия Пашаеви Лиляна Ованесовна Мелик Пашаева.

Освен с довършителни работи по луксозните жилища, Елена и възлюбения й Пламен често могат да бъдат видени на разходки из равното Софийско поле в района на село Кремиковци, близо до известния Кремиковски манастир. Според запознати такава разходка едва ли е случайна, защото след фалита на металургичния комбинат "Кремиковци" интересът към земята там е огромен, цените са паднали и терените са апетитни хапки за хората с добри финансови възможности.