След две седмици във Франция ще се появи полемична книга, посветена на първата дама Карла Бруни-Саркози, съобщава в. "Дейли телеграф". Автор на биографията е Бесма Лахури, спечелил си слава с биографична книга за футболиста Зинедин Зидан.

Книгата ще бъде публикувана от френското издателство "Фламарион". Засега заглавието й се пази в тайна. Източник от издателството каза, че книгата ще разкрие тайния живот на Бруни, ще разкаже за всичките й любовници. В нея ще се говори и за пластични хирурзи.

"В центъра на книгата е историята на авантюристка, живееща на бързи обороти, обсебена от мисълта за слава и богатство", казва още източникът. Той допълва обаче, че в написването на книгата не са участвали никакви сътрудници на първата дама.

"Това ще бъде истинско и безпристрастно разследване на живота на световно известен модел, поп певица и първа дама", твърди източникът.

Авторът на книгата сега довършва творбата си на тайно място и под строга охрана.

Източник от Елисейския дворец заяви, че на каквито и да е нападки срещу първата дама, в това число и биографични книги, ще се гледа много сериозно.