Жулиет Бинош коментира пред британското радио 4 нападките на своя колега Жерар Депардийо, съобщи Би Би Си.

Тя каза, че е изненадана от изблика му и от разпалеността на критиката му. "Не го познавам добре и не знам какво съм му причинила", призна тя.

Жерар Депардийо каза в интервю пред австрийското сп. "Профил": "Можете ли да ми обясните каква е тайната на тази актриса? Бих искал да знам защо я ценят толкова много вече толкова дълго. Тя не притежава нищо. Абсолютно нищо."

Коментирайки думите му, Бинош каза: "Разбирам, че не е необходимо да харесваш всички, и че може да не ти харесва нечия работа. Но някак не разбирам разпалеността му. Мисля, че проблемът е у него, нещо става".

Актрисата разказа, че преди време са се срещнали на вечеря и Депардийо й е казал: "О, вие винаги снимате красиви филми". Тя не знаела какво да отговори, защото не разбрала какво искал да й каже. Затова го попитала: "Трябва ли човек да прави некрасиви филми?"

"Изглежда съм го провокирала несъзнателно", каза тя.

Жулиет Бинош получи награда "Оскар" за поддържаща роля за "Английският пациент", а тази година спечели наградата за най-добра актриса на кинофестивала в Кан за филма "Заверено копие".