Мел Гибсън може и да е замесен в един от най-сериозните медийни скандали в кариерата си, но данните от ново проучване показват, че той не е повлиял върху способността на актьора и режисьор да привлича зрители пред екрана, предаде Ройтерс.

Проучването на сп. "Венити феър" и на телевизионната програма 60 минути сочи, че 76 процента от американците - 80 процента от мъжете и 72 процента от жените - не са повлияни от аудио и телефонните записи, в които се чува как мъж, за когото се предполага, че е Мел Гибсън, обижда и заплашва бившата си приятелка Оксана Григориева.

На въпроса дали след като са чули това, е по-малко вероятно да си купят билет за филм на Гибсън, 76 процента от анкетираните са отговорили отрицателно.

Скандалът със записите обиколи света и стана причина представителите на филмовата индустрия да се замислят дали той ще има траен ефект върхукариерата и притегателната сила на Мел Гибсън.

Актьорът и режисьор наскоро е завършил два филма - "Бобърът" и "Как прекарах лятната си ваканция". Предишният му филмов проект, "Острие на мрака", който излезе на екран през януари, не постигна особен успех в бокс-офиса, припомня агенцията.