Калин Врачански търсеше къде да седне на премиерата на новия филм с негово участие "Още нещо за любовта", но накрая му намериха място.

Залата на фестивалния комплекс във Варна беше препълнена, пише в. 24 часа. Дебютният филм на режисьорката Магдалена Ралчева е сниман в морския град и е леко ретро. В него малка роля има и Велко Кънев, който бе посрещнат с аплодисменти.

"Сценаристът Георги Данаилов подчертава, че е писал по истинска история", каза Магдалена Ралчева.

Разказът увлича в атмосферата на следвоенна Варна. В нея артистичният фотограф Дикран се сприятелява с погнатия от комунистите лекар аристократ Иван Руменов. Красиво заснета от оператора Александър Лазаров и гарнирана с романтичната музика на Божидар Петков историята е човешка и необичайна.

Във филма има баланс между абсолютно нови лица - Симеон Лютаков, доскорошен артист от Варненския театър, Димо Алексиев - сега в трупата на Народния, и звезди като Велко Кънев, Мария Статулова и Калин Врачански. Находка за зрителите ще се окаже иранската перла Сепиде Делфоруз, която играе арменка.

Зрителите наградиха новата българска лента с много аплодисменти, въпреки че тя има още за довършване и чака финансиране за това. Неин продуцент е Станимир Трифонов.

В публиката на новия български филм беше Ивайло Христов, който вече показа втората си режисьорска творба. Катето Евро, Весела Казакова, цялата стара гвардия от Джоко Росич, Любен Чаталов, Георги Черкелов също уважиха премиерата. Дебютът проследиха режисьорите Иван Ничев, Иван Павлов, Людмил Стайков.

Фестивалът продължава с целодневно пиене на коктейли и сладки приказки между артистичното съсловие. Понеделник вечер част от гостите слушаха песните на Маргарита Хранова в казино "Черно море".

Снимка: в. 24 часа