Дженифър Анистън има постоянна роля - на модна диктаторка. Тя въведе като стил прическата, с която стана популярна (и често копирана) в сериала “Приятели”.

Джен увлече цял Холивуд в занимания с йога, стана ходеща реклама на органичната храна и дори превърна в ласкателен за себе си пиар ход развода си с Брад Пит.

Освен това Дженифър Анистън е единствената знаменитост, чиято красота и популярност с годините придобиват по-интересно и дълбоко звучене. Като скъпо вино, на своите 40 г. актрисата е еталон за всяка 20-годишна. Неотдавна списание Vogue я титулува като притежателката на най-хубавата фигура в Холивуд и най-секси в бикини. Самата звезда признава, че на 40 най-сетне е постигнала килограмите, за които се бори с природата от 16-годишна.

Дженифър Анистън се появява на бял свят на 11 февруари 1969 г. в семейството на актьора Джон Анистън (роден в Гърция като Анастасакис) и манекенката Нанси. От ранно детство Дженифър развива художествения си вкус, като взима уроци по рисуване. Нейни картини са излагали в художествени галерии и й предричали бъдеще на художничка или дизайнер.

Почти случайно тя се явява на пробните снимки за “Приятели”, комедиен сериал със забавни истории от реалния живот, и веднага й предлагат ролята на Моника. Но Джен се преборва да влезе в кожата на капризната и празноглава Рейчъл.

Тя изобщо не била замислена като централна героиня. Анистън я направила най-популярния персонаж, символ на стил и идеал за женска красота. Милиони момичета продължават да нареждат на фризьора си “Подстрижи ме като Рейчъл”. За последните 15 г. култовата прическа е претърпяла незначителни промени в оттенъка.

Дженифър и досега предпочита елегантните натурални разцветки и запазва дължината на косата си. Никакви вулгарни кичури и студено къдрене. Косите на Джен стават символ на модата в края на ХХ и началото на ХХI век - елегантна простота, очевидна грижа, пример, че всичко гениално е просто. Освен милионите телевизионни зрителки последователки на Анистън са звезди като Жизел Бюндхен, Бар Рафаели, Шерил Коул...

Стилът на Дженифър не се изразява само с прическата. Нейна запазена марка са тоалетите в стил “нескучен минимализъм” и обноските на възпитано момиче. При това Анистън изглежда толкова добре, че превръща старомодните кройки в последен писък.

С реверанс към класическия силует и естествените нюанси тя успява да придаде шик на обикновените неща. Дори в трико и джинси хваща окото с женствеността си. При това не може да я обвинят, че се облича прекалено консервативно. В тоалетите й винаги има щипка “закачка”.