Здравейте, започвам да отговарям на въпросите ви...

- Коя изпълнителка смяташ че ще стане "Певица на годината"?

- Моето желание е "Певица на годината" да стане Галена. Мисля, че тя заслужава.

- Би ли се снимала за мъжко списание?

- За момента нямам такова предложение. Снимала съм се, но никога не съм се била чисто гола.

- Искам да те попитам ще издадеш ли още едно DVD с твои видеоклипове и смяташ ли да направиш дует с другата моя любимка Мария?

- Второ DVD със сигурност ще има, но не мога да кажа кога. Искам да събера доста хубави клипове и тогава да го направим. За дует в момента не мога да говоря, защото подготвяме нещо много хубаво с мои колеги, но както казах няма да говоря предварително, докато нещата не станат.

- Ще ходиш ли на почивка някъде?

- Нещата ги решавам на момента, ако излизам в отпуска това ще бъде за една седмица. Засега имам планувани участия и няма как да го направя.


- Кой е най-нестандартният подарък, който си получавала от някой почитател или пък от някой близък човек?

- В събота бях на участие и 4 момичета влезнаха в офиса, където разписвах плакати. И 4-те изпяха "Искаш ли". Стана ми много хубаво. Казаха ми, че това е един специален подарък, който за подготвили за мен. Иначе получавам много плюшени играчки, картички и плакати събирани в тетрадки през годините.

- Имаш ли в момента любима песен на твоя колежка?

- "Тихо ми пази"

- Имаш ли любим плод?

- Банан. Но общо взето ям много плодове. Където има фолк певици, има и фрешове. (смее се)

- Какъв коктейл обичаш да пиеш?

- Не обичам коктейли.

- Някога колекционирала ли си нещо?

- Да! Едно време събирах картинки от дъвки. Това беше беше преди повече от 10 години.

- Влизаш ли във форума на "Фолкмаратон"?

- Имам малко време за такива неща, но понякога го правя.

- Защо винаги в интервюта нападаш Анелия и говориш лошо за нея?

- Не разбирам за какво точно говориш, защото не си спомням да съм нападала Анелия. По принцип сме имали разни спречквания с нея, но никога не съм си позволявала да коментирам каквото и да било. Ако си прочела нещо в някое жълто издание, разбирам за впечатлението, с което си останала. Иначе във видео интервюта не съм казвала нищо лошо за нея. Просто не ми харесва като човек, но не съм я нападала. Под достойнството ми е.

- Защо ти и Коко не дадете заедно едно интервю за дадена телевизия и да опровергаете всички слухове които се пишат за вас двамата по медиите?

- По принцип сме давали интервюта и в спортни вестници, и в специалния брой за мен на сп. "Нов Фолк". Нищо не се е променило и няма да се промени. Медиите ще продължават да пишат каквото си поискат, за да може да бъдат продавани вестниците.

- Имаш ли комплекси и ако имаш какви са те?

- Разбира се. Мисля, че всеки човек има комплекси. В никакъв случай не вярвам, че в света съществува идеален образ. Като жена също имам комплекси. Старая се да ги прикривам и да излизам на сцената така както аз се харесвам.

- Познаваш ли хора комплексари и според теб хубаво ли е човек да си показва комплексите?

- Всички хора сме комплексари и по някакъв начин си избиваме комплексите, но си мисля, че това е нормално.

- Смяташ ли да направиш фен клуб в София?

- Дойдоха такива времена, че фен клубовете вече не са актуални. Познавам доста мои колежки, които преди време правеха, но сега не е така, за което много съжалявам. Ако се случи ще се радвам да се срещна с доста мои почитатели. Правила съм в Бургас, два пъти в София, но пак казвам, че за момента нещата се промениха.

- Какво стана с дуета ти с Мария? Ако не направиш с нея да очакваме ли скоро дует с някоя друга твоя колежка или колега? А защо не и женско трио?

- Много си близо до истината, ще разбереш в най-скоро време.

- Кой от всичките си албуми харесваш най-много? На мен лично ми е любим "Самотна стая" - няма слаба песен!

- Харесвам си и двата албума с Токича. Много са ми скъпи, защото ми допада точно такъв стил музика и обичам да изпълнявам песни каквито той ми правеше. Не, че сега не си харесвам песните, но те са много различни, заради новостите, които навлизат. Най-харесваният от мен албум ще си остане "Самотна стая".

- Ще дойдеш ли да пееш в Париж? Тук има много българи и сърби, които те очакват...


- Знам за много мои колежки, които са гостували във Франция. Единствената Европейска държава, в която не съм имала участие е Франция. Надявам се в най-скоро време да ме поканят.

- Мислила ли си за дует с някое от големите имена на "Пайнер"? Например, с Глория... Един такъв проект ще е много интересен.

- Честно казано не съм мислила за дует с по-утвърден изпълнител от "Пайнер", защото се разминаваме и като визия, и като стил песни. А и имат други виждания. Не знам какво би се получило...

- Мислила ли си да отвориш фризьорски салон и той да носи твоето име "Емилия"?

- Минавали са ми разни такива идеи през главата, но никога не е било сериозно.

- На кого си кръстена?

- На баба ми Елена.

- Как е Иван? Къде е в момента?

- Много е усмихнат, в момента сме заедно.

- Кое е твоето любимо число и месец?

- Любимото ми число е 8. А месец - август, обичам лятото.

- Какво най-често обича да си хапва Ванко?

- Както всички деца обича сладките неща – шоколад, близалки, Данонино...

- Има ли балада на твоя колежка, която да харесваш много и да ти въздейства силно? Задавам ти този въпрос, защото за мен ти си кралицата на баладите

- Имало е, да. През годините съм харесвала баладите на мои колежки, тъй като съм от певиците, които много оценяват баладите. Харесвам много баладата на Преслава - "Умирам", на Галена - "Лоша ли съм", има и много други.

- Разбираш ли се с родителите на Коко?

- Нямали сме спречквания, тъй като живеем отделно. Виждаме се на празници, събираме се, уважаваме се. Няма повод да има напрежение между нас.

- Разкажи ни за някой твой сценичен гаф...

- Имала съм много сценични гафове. Чупил ми се е токът на обувката, хвърлих си обувките и пях боса. Развързвал ми се е потник, спирала ми е музиката и тока в заведението. Много и все комични неща...

- Какво мислиш за изневярата? Би ли простила такова нещо?

- Мисля, че във всеки един момент на дългогодишна връзка човек има нужда да изневери, но зависи по какъв начин  го е направил. Не мога да кажа бих ли простила и как бих реагирала. Зависи как е станало, защо е станало. За да изневери човек, значи му липсва нещо. По принцип не е нещо, което ще ме извади от равновесие.

- Вярно ли е, че една от основните причини да се разделиш със съпруга си Краси, е това, че не си се разбирала с майка му?

- Едно такова нещо да не се разбираш с майката на съпруга си никога не би могло да бъде причина за раздялата. Страничните хора остават извън проблема. Дори и да се появи трети човек - майка, любовница или любовник, той може да допринесе за раздялата, но не може да бъде основният проблем. Имали сме неразбирателства между нас. Никога не съм говорила за причината на раздялата си, не бих искала да го злепоставям нито аз, нито той мен.

- Еми, каква беше балната ти рокля? Имаш ли снимки с нея, които можем да видим?

- Откраднаха ми всички снимки, които имах от албума, за което много съжалявам, защото си прекарах чудесно и ми остана хубав спомен от събитието. Иначе бях с рокля в сиво и бяло, с бюстие и къси гащички, а отгоре имах нещо като наметало.

- С какъв успех завърши средното си образование?

- С много добър.

- Любим предмет ли ти е била математиката?

- В никакъв случай.

- Къде в момента е булчинската ти рокля?

- В къщи, пазя си я. Даже нарочно не съм я изпрала, исках да си запазя спомена. Така казват старите хора, че не е хубаво да се пере и е добре да си остане така изцапана от деня, в който съм била много щастлива.

- Защо имаш розова коса в клипа на първата си песен - "Река на любовта"?

- Защото не съм била добре и толкова ми бил акъла (смея се). Забавлявам се, когато гледам старите си клипове, тогава съм била много малка и съм се грижила сама за визията си.