Три месеца след раждането на дъщеря си манекенката Биляна Йотовска е в перфектна форма. Едва ли някой може да каже, че е раждала и е кърмила бебето си. Изглежда страхотно. Тайната дължи на железния си спортен режим и на диетата.

- Биляна, правиш ли някакви специални козметични процедури и как поддържаш лицето си?


- Нямам време за козметик и не правя никакви специални процедури.

Ползвам медицинска козметика на „Авен” ­ хидратиращи и подхранващи кремове, които са много леки. Обичам термалната вода, с която освежавам кожата си. Ползвам и течен фон дьо тен на същата марка, който ми харесва, защото не запушва порите и дава равномерено оцветяване. Нямам нужда от нищо друго.

- Какви са любимите си СПА процедури и масажи?


- Правя масаж на цялото тяло и антицелулитен, но рядко ми остава време. Не си падам по фризьорски салони и СПА процедури ­ мисля, че са загуба на ценно време. Сама си правя дори маникюра и педикюра и се справям много добре.

- Как се храниш, пазиш ли някаква диета?


- Пазя нисковъглехидратна диета. Закусвам варени яйца или овесени ядки с мляко. Като съм се лишавала или съм намалила за 3-4 дни въглехидратите, после ги добавям – ям ориз и картофи, много рядко черен хляб. Обядвам с пилешко филе или риба със зеленчуци и салата. По всяко време си позволявам ядки, особено бадеми. От плодовете обичам грейпфрут и ябълки. Не пия алкохол. Най-много при повод си позволявам чаша мартини или бяло вино.

- А вода пиеш ли?

- Много и то без да се насилвам. Организмът ми го иска. Пия 4, а понякога и повече литра вода на ден. Но спортувам активно.

- Какво спортуваш?

- И преди бременността, и сега спортувам активно. Като малка играех художествена гимнастика, а на 15-16 г. открих фитнеса. Той се превърна в част от ежедневието ми. Не се чувствам добре, ако не тренирам. Тичам по 10 километра на ден, обикалям един затревен стадион. Вечер по хлад, като нахраня и приспя дъщеря си, излизам да тичам. През зимата съм във фитнес залата.

- Какво ти е отношението към пластичната хирургия?

- Аз си увеличих бюста. Направих операцията за самочувствие – чувствам се по-добре така. Това не ми пречи нито на бременността, нито на кърменето. Но имах късмет, че операцията е сполучлива. За съжаление има много провали, особено при корекции на лицето. Виждала съм потресаващи картини. И колкото по-малко момичетата се възползват от пластичната хирургия, толкова по-добре. Категорично съм против надуването на устните. Никога не се получава естествено. Личи и е грозно. Аз нямам нужда, но дори и да имах, категорично нямаше да го направя.
.

Източник: в. "Монитор"