18-годишната дъщеря на Мик Джагър и Джери Хол бързо се сдоби с иконичен статус в света на модата. С изумителната си прилика с Бриджит Бардо тя омагьоса самата Донатела Версаче, която я нае за лице на пролетно-лятната си колекция. Наскоро красавицата разкри пред британското сп. Cosmopolitan тайните на стила и красотата си.

- Джорджия, какви съвети за красота ти е давала майка ти?

- Когато бях малка, я наблюдавах как се гримира и понаучих няколко неща. Например да сложа малко пудра на веждите си, след като ги оформя. Друга хитрост е, преди да поставя червено червило, да мацна малко балсам за устни върху зъбите си, за да не се оцветят. Да спя много и да пия много вода – това е основното.

- Ти самата имаш ли някакви тайни, с които поддържаш блестящия си външен вид?

- Обичам да си правя парна баня – първо загрявам една кърпа, поставям я върху лицето си и след това поставям студена, което затваря порите. И не е скъпо! Друг трик, който използвам, е домашна скраб за устни - смес от кафява захар и балсам за устни, с която ги разтривам.

- Как се чувстваш, когато те сравняват с Бриджит Бардо?


- Много хора го казват, но аз не виждам такава прилика! Това е страхотен комплимент, огромна чест... Направо ми звучи като шега.

- А кои са твоите лични икони на стила?

- Най-големите идоли са майка ми и по-голямата ми сестра (Елизабет Джагър – бел.ред).

- Какви са топтенденците на това лято според теб?

- Определено синьо-зеленият лак за нокти. Бях с такъв на ревюто на „Шанел” в Сен Тропе – тюркоазеният маникюр наистина е на върха.

- Имаш удивителна порцеланова кожа, добре ли се чувстваш в нея или си се изкушавала да се видиш с изкуствен загар?


- Автобронзантите наистина са трудни за употреба. Като бях по-малка, всеки мой опит да потъмнея завършваше плачевно. Намазвах се и след това забравях да се измия. В крайна сметка реших просто да работя над красивата си и здравословно изглеждаща бяла кожа.

- Какъв аромат използваш в момента?


- Един парфюм, чиито основни нотки са гардения и розово масло. Като цяло предпочитам лосионите за тяло пред парфюмите, по-леки са.

- Продължаваш ли да се гримираш сама?

- Да, но наистина ми е доста трудно. Наистина е много комично да ме видиш с тубичката лепило как се опитвам да си залепя изкуствени мигли. Или пък очната линия – непременно на единия клепач ще отиде нагоре, а на другия – надолу.
.