Гого от "Тоника" и жена му Ева заминават за Китай. Там ще се случи вторият етап от лечението на певеца. Един от най-обичаните български изпълнители, който страда от тежко заболяване (синдром на ЛАС), ще заложи на източната медицина.

Това обяви самият той в Бургас, часове преди да отпътуват вчера със съпругата си. Найденови ще летят от Истанбул днес с десетчасов директен полет до Шанхай, където ще останат около месец за процедури с иглотерапия и билколечение. Тони Димитрова ще ги закара до Турция.

"Нищо специално не правя. Помагам на хора, които обичам", каза певицата.Около 10 000 долара ще струва лечението в клиниката. Българското посолство вече е запазило хотел на семейството и е осигурило инвалидна количка и преводач на китайски.

Гого призна, че е обнадежден и се надява това да бъде последен етап от лечението. Той благодари на всички, които са му помогнали. Средства обаче все още се набират и дарителската сметка е отворена. Десетки хиляди българи се включиха в кампанията, благодарение на която Найденов проведе серия консултации в Германия и Белгия, опита лечение в Израел.

Състоянието му бе стабилизирано и той дори се появи на сцената на "Бургас и морето". През юни стана ясно, че певецът е дарил и част от събраните приходи на колегите си Петър Гюзелев от "Щурците" и Миро от "Мери бойс бенд", които също имат тежки заболявания.