Само ден след оповестяването на брака между Клуни и Каналис брюнетката бе обвинена, че е употребявала кокаин в два нощни клуба в Милано.

31- годишната Каналис е работила като модел на бански, изявявала се е като водеща на телевизионни програми, а когато се запозна с Клуни през 2009-та година бе известна като адреналинка.

Скандалът, който застрашава да съсипе имиджа й, се отнася най-вече до работата й като платен гост (печели пари просто защото посещава луксозни клубове, в които пие и танцува с ВИП личности - бел. авт.)

По време на пика на тези ангажименти през 2007-ма и 2008-ма г. Каналис често посещавала два клуба в Милано - "Холивуд" и "Дъ клъб".

Двете заведения бяха затворени от властите на 26-ти юли заради обвинения, че неделима част от бизнес стратегията на баровете е била оживена търговия с наркотици и скъпо платени проститутки. Петима души, включително собствениците и мениджърите на клубовете, бяха арестувани по време на внезапна полицейска операция.

Каналис не е арестувана, но името й присъства два пъти в дадени под клетва показания, получени по-рано това лято като част от разследването. Тези доказателства бяха разкрити публично едва преди дни. В тях френският модел Карима Менад, която е обект на наказателно разследване за проституция и наркотици, твърди, че е видяла Каналис да взима дрога.

Според прокурора по делото за проституция Каналис, Менад и много други модели и статистки са съучастници в мръсния бизнес на клубовете. Заведенията дори са им плащали да тъпчат клиентите с наркотици и да ги примамват да пият повече, а понякога и да спят с тях.

"Тяхната работа е била да насърчават тези клиенти да пият алкохол, за да увеличават сметката в заведението, а след това да правят секс извън терена на клуба", казва прокурорът Франк ди Майо. пред италианския вестник "Куриере де ла Сера".