Ан Джи е една от малкото изпълнителки, които съумяха да запазят „добрия тон” в музиката и не залитнаха към чалгата.

Въпреки последното си скандално парче „Кучка” изпълнителката твърди, че песента е хубава тогава, когато хората й се наслаждават истински. Малко известен факт е, че брюнетката се увлича по поезията и е писала текстове за утвърдени имена като дует "Ритон" и Нели Рангелова.

Ако сте виждали Ан Джи само на снимки, уверявам ви, че е една от малкото бг звезди, които изглеждат също толкова перфектни и на живо. И не само това. Ани е много лъчезарен и общителен човек, винаги е готова да са разкиска на някоя смешка и после доброто настроение я държи дълго. Тя самата обаче се шегува, че ако доскоро всички са се интересували от нея, то това лято в центъра на вниманието е снежнобялата й норка. Кръстена е на мен, казва се Джи Ти и е много рядка порода албинос, обяснява изпълнителката.

В Америка и Русия тези домашни любимци са доста популярни, но явно в България все още не са, казва тя и допълва, че любимото място на нейния довереник е, разбира се, чекмеджето с бельо.

Порът, както го наричат приятелите й, бил изключително палав и не й давал мира. Това лято решила да го вземе със себе си на плажа и се оказало, че той имал повече обожатели от нея самата. Хората били много впечатлени от животното и постоянно я питали какво е. Най-честите предположения се въртели около китайска котка или пък гигантско морско свинче. Съжителството с Джи Ти не било никак трудно, защото той не искал много грижи. На плажа обаче пакостникът се нуждаел от сериозен надзор, затова Ан Джи се принудила да го повери на мистериозен кавалер, който доброволно влизал в ролята на „бейби систър” и гледал норката по цял ден, докато певицата се излежавала на брега.

Не мога да не попитам Ан Джи какво е мнението й за шопинг манията. Тя обаче веднага ме контрира и отсича, че това е занимание, което има своето време. Според нея, когато човек е млад или пък не се е напазарувал в определена възраст, е нормално да е луд по шопинга. Но когато една дама поулегне, обикалянето по магазините вече не й се струва толкова невероятно занимание, смята Ан Джи. Тя самата вече все по-рядко намира време, а и желание да се шляе по бутиците, като обяснява този факт с няколкото си гардероба, пълни с всевъзможни тоалети и шантави аксесоари.

Ан Джи е импулсивна и взима „големите” решения бързо. Последната сложна дилема я заварила на път за студена Ирландия. Тя решила да прекара там лятото, защото смятала, че в България няма да има ангажименти. Броени дни преди да се качи на самолета обаче, й се обадили и я поканили на участие на морето. Ани решила на момента: остава у нас и пали колата към Несебър.

Следващото й голямо пътешествие ще я отвее до гръцкия остров Лесбос, където в продължение на месец ще се състои станалият традиционен женски фестивал. Лесбийки от цял сват се стичат на екстравагантното събитие, което се провежда в родното градче на Сафо - Скала Ересос. Нашенката отива там като ВИП гост и ще се наслаждава на десетките пърформанси, сцени с жива музика и вечери на женската поезия. Ан Джи смята, че освен мъжки и женски, съществува и трети пол - този на лесбийките и гейовете.

Певицата вярва в теорията, че мъжки дух може да се роди в тялото на жена, както и обратното. Това е съвсем нормално и аз не изпитвам неприязън към тези по-различни хора, казва певицата.

Затова и тя с най-голямо удоволствие приела поканата за лесбофестивала и вече няма търпение да види как е.