Силвестър Сталоун успя да пребори Джулия Робъртс в бокс-офис класацията в Северна Америка този уикенд, отбелязвайки най-силния дебют в кариерата с новия му филм "Заменимите".

Екшън-трилърът с участието на цяла плеяда от холивудски звезди успя да привлече приходи от 35 милиона долара в Съединените щати и Канада за първите три дни след премиерата си, съобщиха от компанията дистрибутор Lionsgate.

Премиерата на филма, която беше свързана с големи очаквания, е крачка напред не само за Сталоун, който беше режисьор и един от сценаристите на проекта, но и за компанията дистрибутор.

Джулия Робъртс, чиято кариера беше почти в такъв застой както на Сталоун в последните няколко години, зае второто място с "Яж, моли се и обичай". Широкоекранната адаптация по едноименния бестселър на Елизабет Гилбърт, зае второто място в класацията с приходи от 23,7 милиона долара. Компания дистрибутор на този филм беше Columbia Pictures. На трето място тази седмица остана полицейската комедия "Другите момчета", с участието на Уил Феръл. Филмът имаше приходи от 18 милиона долара този уикенд, с които общите постъпления от началото на прожектирането му в кината достигнаха 70,5 милиона долара.