- Яворе, станахте известен със сериала “Стъклен дом”, но се прочухте и със скандална фотосесия с порнопривкус, където позирате в специфични еротични пози с друга актриса от сериала. Притеснихте ли се от шума, който се вдигна?

- Да, прословутата фотосесия... Гледам да не се дразня. Не ми харесва да се бъркат в личния ми живот. Не чета вестници, които следят къде почивам, какво ям, как си прекарвам лятната ваканция. Не ми се струва уместно. Гледам да не обръщам внимание на писанията, да ми минават покрай ушите. Не знам защо се вдигна толкова шум. Сигурно в този момент Бойко Борисов не се е изказвал и е нямало какво да се обсъжда.

- Заради снимките ли се покрихте цяло лято?

- О, аз не се притесних особено от фотосите. Даже хич. Това беше преди 2-3 години. С колеги бяхме на рожден ден на вилата на една приятелка и си направихме забава, снимки на майтап. Нямаше секс, естествено. Едното момче се занимава с фотография и ни направи снимките. Обаче изведнъж те излязоха в пресата. Бяхме ги качили в един сайт, където да си ги разглеждаме, но тъй като станахме популярни, явно някой ни е разпознал, дръпнал ги е и ги е разпространил. Не се впрягам. Устроихме си забава. Всички студенти го правят. Не виждам нищо срамно.

- А какво каза брат ви Захари Бахаров - един от първите актьори на Народния театър, като ви видя на снимките?

- Каза ми: “Ооо, Златке, къде си, бе?” Сравни ме със Златка Райкова, плеймейтката. Шегувахме се.

- Какви са другите ви забавления?

- Обичам да спортувам и адреналинът ми да се качва. Забавлявам се с приятели, като караме колело в планината или сърф в морето, като пием текила в бара или като караме ски и сноуборд през зимата. Интересните неща ги правя с приятелите си, а не със случайни хора.

- Екранната ви любов с Александра (младата актриса Луиза Григорова) се прехвърли и в живота. Слуховете обаче ви свързват и с друга героиня - Сиана (Радина Кърджилова).

- Истината е, че сме си заедно с Луиза и аз се чувствам щастлив с нея. Другото са инсинуации. С Радина сме толкова близки приятели, че няма как изведнъж да станем гаджета. От години ходим заедно на море, както и с много други хора. Предпочитаме къмпингите край Созопол - “Смокиня”, “Градина”, даже сега през уикенда пак ще сме там.

- Да чака ли публиката нова пикантна фотосесия от приключенията ви през лятната ваканция?

- Е, едва ли ще са чак от този чешит... Мога да предложа само туристически кадри от Гърция, където бяхме с Луиза. Направихме си подводни снимки. Гмурках се с акваланг, както и с шнорхел. Така че този път фотоменюто ще е по-постно. На Българското Черноморие някои ни разпознаваха, вадеха си фотоапаратчетата и ни снимаха. Видяха ми се нормални почиващи. Макар че всякакви хора пращат снимки на сайтове. Важното е аз да внимавам да не правя неща, от които после ще се срамувам.

- Значи започвате да усещате негативите от популярността?

- Популярността не ми пречи, стига феновете да не прекаляват и да не нахалстват прекалено. Ако съм в добро настроение, се отнасям добре с тях, ако съм в лошо - не се отнасям добре. Като всеки човек. Какво като си известен? Да се снимам с фенове на фонтана пред Народния театър - няма проблем. Ако искат нещо повече, ще изругая и ще си замина. Засега обаче не са ми отправяли неприлични предложения.

- Чувствате ли отговорност и за имиджа на брат ви?

- Изобщо не го мисля него. Гледам моя си имидж засега.

- Каква е актьорската полза от телевизионната авантюра “Стъклен дом”?

- Снимам каквото мога и се усъвършенствам професионално, защото в България става все по-трудно да се намери почва за развитие на един млад актьор. Хари от “Стъклен дом” ми е любопитен, защото е положителен и гледа позитивно на живота. Изобщо, интересно ми е да пресъздавам нещата пред камера. Какво точно - няма значение. Важното е да трупам опит.

- Хари е единственият бедняк в луксозната богаташка компания на “Стъклен дом”. Случвало ли ви се е да се чувствате аутсайдер?

- Аутсайдер никога не съм се чувствал, имам друго самочувствие. Понякога съм имал по-малко пари от приятелите си, но палачинката се върти. Сега аз имам повече, а други нямат. Парите изобщо не са най-важното. Хубаво е да ги имаш, но и без тях не е толкова страшно.

- В сериала имате “забранена” любов с героинята на Луиза. Изживявали ли сте я наяве?

- Имал съм доста любови. Сигурно и забранени. Не си спомням вече.

- Вярно ли е, че продуцентите на сериала не ви разрешават да си подстрижете косата?

- Не са ми забранявали, просто не е имало причина да я подстригвам. А и не искам да го правя. Ако, да речем, Питър Уиър (“Шоуто на Труман”, “Господар и командир”) пак дойде да снима в България и аз участвам във филма му, със сигурност ще се подстрижа, ако се налага. Бих си жертвал косата и за братята Коен, Тарантино, Уди Алън, Кен Лоуч... Има наистина големи режисьори.

- А какво е мнението ви за българските?

- Камен Калев и Явор Гърдев показаха, че могат да правят кино. С удоволствие бих участвал в някой от техните филми. Наесен след премиерата на “Тилт” ще започне да се говори и за режисьора Виктор Чучков.

- Търсите ли актьорски съвети от брат ви?

- Не искам съвети, питам го как му се струва крайният резултат. Той казва, че всичко е окей и мисли, че си вършим нещата правилно. На него му се роди син Максим. Младото семейство е добре, много се радвам за тях, да са живи и здрави, да ги поздравим чрез вестника, макар че се чуваме често. Появата на Максим е щастие в нашата фамилия. Та Захари такива неща го занимават сега.

- Влизате в големия театър по време на реформа, как виждате кариерата си в тази ситуация?

- Още не я виждам никак, обаче се надявам... Засега не забелязвам и да се е случило кой знае какво, за да го коментирам. Идеята за реформа не ми звучи лошо. Но хем не трябва да се затварят театри, хем трябва да се намери оптимален вариант и играещият актьор да получава парите, които си е заслужил.

Никога не можеш да вярваш на политиците. Те винаги имат втори план. Но се надявам нещата да потръгнат и да мога да играя на някоя софийска сцена.

- Как върви конкуренцията с брат ви, как мислите да пробиете в професията на неговия фон?

- Мисля да пробия с чук и длето. Със здрава работа и с рогата напред. Той е друг типаж, така че не сме пряка конкуренция. Захари се съревновава с други. Още съм на 25, дано и аз имам шанс да направя хубави роли като него. Но нямам план как да настигна брат си.

- Първата ви главна кинороля е във филма “Тилт”, ще успее ли той да заинтригува публиката?

- Това е история за приятелството, за любовта, с елементи на екшън, хубаво заснет филм с добър разказ. Моят герой е инат, понякога единак, пробивен млад човек, който се опитва да намери себе си. Не се страхува да разбива стени и догми, да руши монопола на по-възрастните. Премиерата на “Тилт” е през ноември, надявам се да направим пробив в киното и мисля, че ще постигнем успех.

- Вие твърдо се откроявате сред новите лица в “Стъклен дом”. Някой от сериала респектира ли ви актьорски?

- Преди да започна снимки, може би. Но сега никой не може да ме уплаши със страхотни актьорски качества. Мисля, че и аз съм на нужното ниво. Не съм видял някой, който да ми скрие шапката, освен в театъра.

Източник: в. "Труд"