Силвестър Сталоун се готви за касов успех при появата на следващия си екшън този месец, но в Бразилия, където беше заснет филмът, е оставил серия неплатени дългове.

Бразилско списание Veja съобщи, че продуцентите на филма "The Expendables" дължат над 2 милиона долара на местните си партньори от компанията O2, фирма за осветление, шофьори, пазачи и други работници.

“От май миналата година, O2 се опитват да получат пари от американците. Но от началото на тази година, Сталоун и продуцентите му са спрели да отговарят на обажданията им“, съобщи списанието.

"The Expendables" е най-скъпият филм, сниман някога в Бразилия, с бюджет 63 милиона долара. Сталоун залага на мускулест актьорски състав, включващ Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Мики Рурк, Джейсън Стрейтъм и Джет Ли. 64-годишният Сталоун не само участва във филма, но и е съпродуцент.

Историята разказва за група наемници, опитващи се да свалят диктатора на измислена латиноамериканска страна. Голяма част от филма е заснет в и близо до Рио де Жанейро. Премиерата в Лос Анджелис се очаква във вторник.