Едва ли актьорът и режисьор Мел Гибсън е предполагал в какъв скандал ще се забърка през 2010 г. Години наред австралиецът беше баща и съпруг за пример.

Откакто обаче беше арестуван за каране в пияно състояние и беше обвинен в расизъм, животът и кариерата на звездата тръгнаха изцяло надолу.

През 2009 г актьорът взриви Холивуд като се появи хванат за ръка с любовницата си Оксана Григориева, която освен това беше и бременна от него. Моментално последва молба за развод от съпругата му Робин, за която Мел Гибсън беше женен повече от 20 години.

И още докато медиите гърмяха с новината за новата двойка, Оксана и Мел взеха, че се разделиха. При това с грандиозен скандал. Двамата водят истинска битка в съда, тъй като рускинята го обвинява, че неведнъж я е пребивал и често я е нападал с расистки обиди.

Твърденията й моментално се отразиха на имиджа и репутацията на Мел Гибсън. Поредната популярна личност, която реши да прекрати работата си с австралиеца, е актьорът Лео Ди Каприо. Красавецът трябваше да играе главната роля в новия филм на Мел за живота на викингите.

„Лео е на такъв етап в кариерата си, в който има право да избира с кого да работи и по какъв проект. Определено Мел Гибсън не е човек, с когото Ди Каприо иска да има нещо общо“, заявил приятел на актьора.

източник: Блясък