Прочутите италиански дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана подписаха договор с английския шампион Челси, проправяйки си път в гладния за мода футболен пазар.

Споразумението е за срок от три години, през които официалните костюми на футболистите и другите представители на лондонския клуб ще бъдат с марката Dolce & Gabbana.

Магьосниците с конеца и иглата имат бизнес интереси в света на футбола още от 2003 година. Те вече си сътрудничат с националния отбор на Италия и местния гранд Милан. За първи път обаче италианците ще обличат чуждестранен клуб.

"Ние сме големи футболни фенове. Този вид спорт е прекрасна съвкупност от силна конкуренция, строга дисциплина и страст", се казва в изявление, направено от дуета, който е с известен с характерния си южняшки италиански стил. Долче е запален почитател на Милан и не пропуска домакинските мачове на "росонерите" на "Сан Сиро".

Финансовите параметри на бъдещото партньорство не бяха съобщени. Съгласно договора шампионите във Висшата лига, включително италианският им мениджър и бивш треньор на Милан Карло Анчелоти, ще носят сини костюми със стилни сака с по две копчета и сини жакардови вратовръзки в клубния цвят на Челси. Долче и Габана, чиито продажби през изминалата година възлизат на 1,379 млрд. евро, ще бъдат дизайнери и на ексклузивните пространства на стадион "Стамфорд Бридж" за домакинските мачове на тима.