Лили Иванова като рефер. В такава роля ще гледаме господарката на музикалната ни сцена от есента.

Според непотвърдена информация първата дама на българската естрада е приела офертата да бъде жури на шоуто „Байландо”. Заедно с другата легенда Васил Найденов тя ще оценява музикалните изпълнения на участниците.

Доскоро примата на родната естрада лаконично казваше: “Няма да ме видите в риалити формати. Имам други планове, с които ще изненадам феновете.” Интересно какво е било това, което е променило намеренията на естрадната прима и тя е склонила да журира в риалити формата. А той е мексикански с оригинално заглавие Bailando por un Sueno.

В основата му е благородна идея – знаменитости помагат на обикновени хора да сбъднат мечтата си. От излъчените досега реклами на шоуто става ясно, че повечето каузи са благотворителни – майка търси помощ за дъщеря си, болна от церебрална парализа, а момиче танцува за каузата на борбата с рака.

Досега „Байландо” е излъчван предимно в Латинска Америка, у нас ще се завърти по Нова тв.

Кулоарната клюка реди, че продуцент на шоуто ще е Дони.

Освен песни шоуто включва и пируети на дансинг. Арбитри на танцувалната част ще са треньорката Галена Великова и Нешка Робева, журирали първите издания на Dancing Stars и VIP Dance.

Сред популярните личности, спрягани като участници в „Байландо”, са певицата Йорданка Христова и тв водещата Ели Гигова.