Представяме Ви интервю с любимката на многобройните поп фолк почитатели - Преслава. През 2004-та година тя взима в Македония специална награда за чуждестранно участие на фолк фест "Валандово" и награда за Дебют в "Охридски трубадури". През 2009-та година спечели награда за "Най-популярна изпълнителка от България" на "Монтефолк" в Черна гора. У нас вече 4-ри поредни години Преслава взима най-голямата награда - "Певица на годината", както и редица други призове.

Нашият светски репортер Янис Бърдарски направи интервю с изпълнителката и определено може да кажем, че се получи един сърдечен диалог. В началото хитовата певица беше малко предпазлива, но в последствие успя да се отпусне и направи много искрени откровения, специално за читателите на HotNews.bg

- Как минава един твой ден, когато не си на участие?

- Забравила съм вече! (смее се) Покрай това турне и натрупалите се ангажименти не ми остава никакво свободно време. С нетърпение чакам и аз да излеза в почивка. Въпреки всичко съм забелязала, че обичам да ми е напрегнато и да съм ангажирана с нещо. Иначе почвам да се чудя какво да правя цял ден.

- Като каза, че се нуждаеш от почивка... Къде смяташ да почиваш това лято?

- Засега никъде. Все още нищо не съм планувала. Взела съм 4, 5 свободни дни, тъй като моят озвучител иска да почива.

- Като сравниш Преслава отпреди 4, 5 години и сегашната, има ли разлика? Ти самата чувстваш ли промяна?

- Със сигурност има разлика. Хората се променят. Дай Боже, да е за добро! Хубаво е човек да се развива и да расте нагоре. Аз лично не мога да преценя сама колко голяма е разликата. Обградена съм с хора, които ме познават от едно време - приятели и роднини. Те първи биха ме предупредили ако залитна на някъде.

Спомням си, че в началото на кариерата исках само да пея. Не се гримирах, не можех да давам интервюта, че дори и да свържа едно изречение. Едни мои приятелки ми казваха: "Хубаво пееш, но нацапвай се малко, нагримирай се". Това обаче се научава с времето и всичко постепенно си идва на мястото. Сега сами виждате промяната и в прическите, и в тоалетите, и в гримовете, и в държанието. Работата изисква да бъдем на ниво.

- Да очакваме ли скоро нов албум?

- За албум не съм мислила, но продължавам да работя. Няма да натягам нещата и да изкарвам нещо на всяка цена. Примерно да правя песен на всеки 3 месеца. Нямам намерение да играя по разни правила и норми. Предишните години, когато ми връчваха наградата за "Певица на годината" си казвах, че трябва да съм още по-отговорна. Сега също се чувствам отговорна, но мисля, че музиката е едно изкуство, на което не би трябвало да му се налагат рамки и време. Това е муза и за композиторите, и за текстописците. Когато ми дойде хубава песен - ще я направя. Когато не - ще си чакам, ако ще да мине и година. Не искам да се натрапвам. Доста дълго време съм в медийното пространство и много награди взех в последните години. "Певица на годината" съм ставала цели 4-ри пъти. Всичко това идва малко в повече и мисля да се отдръпна.

- Но пък публиката ще тъгува за теб...

- Дано винаги да е така! Иначе аз умирам!

- Не смяташ ли, че в последния ти албум "Пази се от приятелки" има някои големи хитове, които трябваше да се сдобият с клипове? Като например песента "Не можеш да бъдеш влюбен" ...

- Онзи ден Анелия ми говореше за нея. Каза ми: "Ти си луда да не я клипираш!". Галена и Елена ми я поискаха да я пеят по участия. На Елена й е любимата песен. Преди малко говорихме за това напиране, но при мен май никога не го е имало, защото едни от най-големите ми хитове останаха без видеоклипове - "Водка с утеха", "Нямаш сърце", "Горчиви спомени", за която пък много ме боли. Малко съм немарлива в това отношение. Не зависи само от мен. Не могат постоянно да се бълват клипове. Имам си продуценти, които също решават какво да се случва. Нещата са съгласувани. Не може всичко да се клипира. Да не говорим, че това изисква и много разходи. Хората виждат само крайния продукт и не знаят колко труд е необходим за да се случват нещата.

- Мечтаеш ли за кариера извън границите на България?

- Аз един английски не съм научила, какво да мечтая? (смее се)

- А на Балканите, например?

- На мен ми е трудно да ходя на участия в чужбина. Искам да отида за един ден и да се прибера. Станала съм националистка. Имам участия за българите, които са извън страната ни, но не мисля, че ще впечатля с нещо чужденците. Бих отишла да представя България на Евровизия, за да накефя себе си и българите.

- Почитателите ти се вълнвуат дали имаш официален Фейсбук профил, тъй като има няколко с твоето име.

- Не. Нямам време да се занимавам с такива неща.

- Нека опровергаем някои неща... Има ли нещо общо между теб и Мистър Испания, който участва в новия ти клип?

- Мистър Испания - Сезар много ме учуди. Испанците са близки до нашия темперамент. Аз се притеснявах понеже момчето е от чужбина и не исках да си каже: "Тук тези какво ме карат да правя". Ние нямахме никаква идея да се целуваме. Искахме да изиграем историята по най-тънкия начин, но момчето беше толкова навито всичко да се изиграе, както си трябва, че дори аз самата като гледам клипа си вярвам, че има нещо между нас. Смятай какво си мисли обикновения зрител, който не познава нито мен, нито него. Истината е, че няма нищо между нас двамата, но му благодаря за страхотната игра! Явно сме се справили доста професионално с ролите си, за да останат хората с такова впечатление.

- Много се изписа в жълтата преса за теб и Коко. Ние от HotNews.bg искаме да разберем и твоята гледна точка по въпроса.

- Сигурно и аз ако съм на мястото на хората също ще ми е любопитно да чета такива неща. Може би няма да ми е толкова интересно кой какво ще изпее, колкото такива жълтинки. Преписваха ми връзка с него още преди години, когато не познавах този човек. Явно самата медия, която пуска това нещо, вижда, че е много интересно и продължава да измисля всякакви лъжи. На мен, а препдолагам, че и на Емилия и г-н Динев им е втръснало да говорят по тази тема. Имам чувството, че тези хора ще влезат в моята история. Ако един ден реша да напиша книга за себе си, сигурно ще има доста материал и за тях двамата. (смее се) Да оставим хората да си живеят живота. От една страна искам да оправдая жълтите медии, от друга не. Мен не ме боли за такива неща, а по-скоро когато родителите ми ги четат. Чела съм какви ли не жълтини. Разхождайки се по улицата, лично с очите си видях на един реп, вестник със заглавие: "Преслава умира тази година на сцената на турнето" Какво е това нещо? И на мен ще ми дойде времето, чакайте. Такива неща разплакаха много народ - роднини, приятели и фенове. Вдигам телефона и някои не мога да си кажат името от рев. За това ме боли. За многото мъже, с които ме свързват не чак толкова. Реално погледнато ако един човек си направи сметка аз нямам време да поема толкова много мъже. Какво да ги правя? Поне ми преписват все готини мъже (смее се).

С колегите ми е същото. Например Коцето се оплаква, че някои жълти медии слагат свои думи, които уж той ги е казал. Имала съм случай с Ивана, в който тя е идвала при мен за да ми сподели: "Пепе, вярвай ми това нещо не съм го казвала". На времето писаха също за мен и Гергана. Тя беше ултра хитова певица. Питаха ме коя е по-добра, а аз казах: "Всяка една от нас двете си има качества". Медиите обаче се опитаха отново да създадат скандал и да настройват феновете като написаха: "Вие преценете коя е по-добрата". По същия начин имахме случай с Емилия, че тя казала, че моите мъже са невидими и, че си правя реклама на гърба на Коко. Еми ми сподели, че е нямало такова нещо и не е говорила подобни неща. Евала на такива хора, които имат смелостта да ти кажат истината.

- А ти страниш ли от медиите? Научила ли си се да се пазиш от жълтите въпроси?

- Изобщо не съм се научила. Няма да забравя, когато предаването "Сигнално жълто" съществуваше... Качвам се по стълбите, камерата е пред мен. Всички са ми казали да не говоря, защото ще си сложат какви ли не думи в устата ми и репортерката ме пита: "Милко Калайджиев успя ли да Ви калайдиса?" Аз паднах от смях и останах без коментар. Някои прекаляват, но явно на хората това им е забавно. Все пак нека да се забавляват на наш гръб. Поне аз ще успея да го преглътна, тъй като съм благ характер.

- Трудно ли е да намериш истинската любов в днешно време?

- В свои интервюта съм казвала, че с тази професия е малко трудно да намериш половинката до себе си. Доста мои колеги биха ме подкрепили. Но в крайна сметка, на никого не му е лесно? Когато ти дойде времето, тогава. Имам доста обвързани и омъжени колежки. Родили са си дечица и си ги гледат заедно с кариерата. Свещено е една жена да роди, да има дете. Това, че в момента аз нямам нито човек до себе си, нито дете, значи сега не му е дошло времето. Да не говорим, че съм на навършени 26 години. Вярвай ми аз се смятам още за дете. Ще родя тогава, когато се чувствам готова и зряла. Не искам да се получи варианта - дете възпитава дете. Смятам, че имам страхотно възпитание, дадено от майка ми и баща ми. Тук не искам да похваля себе си, а тях. Така, че нека човека, който ще създам да има до себе си стабилни хора, които да го възпитават подобаващо, както се случи с мен.

Продължение на интервюто - за любовта, мъжете и още нещо...