Културни различия или топтанцьорката Маргарита Будинова от "ВИП Денс". Това са двете предполагаеми причини за раздялата на телевизионния водещ Андрей Арнаудов и сръбкинята Даниела Янков.

Сблъсъкът с непознати и непривични за нейната среда навици според Андрей е в основата на скъсването. Приказката продължи около осем месеца. Но приближени езици издадоха, че ако не причина, то поне повод са дългите крака на Будинова. В момента двамата се подвизавали в къщата на майката на Андрей в морския курорт Лозенец. А Даниела замина за Сърбия.

Двамата се врекоха на 27 септември миналата година в Сърбия. Още с първите си посещения в България Даниела са хареса на всички - семейството на Андрей, приятелите, медиите и повечето българи. Чарът и обаянието на красивата сръбкиня й спечелиха много приятели и доверие, че може да се справи с работата.

Двамата се запознават покрай работата на Иван и Андрей в сръбската телевизия "Фокс". Даниела се кандидатира за водещ на предаването "Рекламна пауза", което компанията им "Междинна станция" прави в сръбската медия. Високата блондинка грабнала сина на известния ни диригент Васил Арнаудов с невероятните си очи с бадемоподобен поглед. Фактът, че достолепната красавица е значително по-висока, не само не му пречел, а даже го впечатлил. Андрей е споделял, че при силния пол любовта се случва само след щателен предварителен оглед от глава до пети. Сръбкинята определено има с какво да задържи погледа му, но все пак и тя е била омагьосана от енергията и самоувереността на нашето момче.

В тази първа среща Опосума, както му излезе прозвище, се радвал на ергенски живот, но веднага разбрал на какво е попаднал. Да се добере до новата си цел извън студиото обаче, се оказало задача с повишена трудност, защото дамата е по-консервативна. Все пак връзката се развива относително бързо. Само след 2 месеца те стават сериозни гаджета, а след още шест идва и предложението за брак. Макар да се е случило в обикновена обстановка, у дома, но поне не е забравил годежния пръстен.

С Даниела водещият се старае да бъде романтичен. Една задача, която винаги е била трудна за него. В тези първи месеци на сладко очакване и търсене един друг Андрей и Даниела имат прекрасни моменти. Такъв е случаят в ресторант, когато девойката ни в клин, ни в ръкав изпъшкала на висок глас в притихналото помещение: "Полюби ме!" Шашардисан, тв водещият чак после разбрал, че на сръбски подканата означава "Целуни ме". Оттогава двамата избират английския за комуникация, за да не стават недоразумения. После се разбрали всеки да използва родния си език.

Бащата на Даниела - Юри, е наполовина сърбин, наполовина латвиец. Дълги години е бил шеф на сръбската лотария. За него Андрей казва, че е много готин. Майката й Дана е родена в Белград. Ирена, по-малката сестра на Даниела, е студентка. Много е луда и готина, казва за нея Андрей и допълва: "Техните казват, че ме харесват, със сигурност обаче знам, че много ми се радваха."
В своите първи изяви в българското медийно пространство Даниела разказваше с детска радост за небрежността на Андрей. Спомняше си как си купил два пъти една и съща шапка. Друга негова особеност, която Даниела забелязала, е фобията му от котки. Като седнели лятото в някой ресторант отвън, винаги си поръчвал газирана вода да пръска котките, за да ги гони.

Миналата година на 27 септември двамата се врекоха в Сърбия. На другия ден вечерта той водеше "ВИП Денс" заедно с Иван, а тя танцуваше. Даниела, която оттогава се премести в България, не се издокара в пищна рокля тип торта, а последва западните тенденции и се премени с одежда до коляното. Сватбеният тоалет на блондинката бе в актуалния дори през 2010-а цвят екрю, с нежен колан с бели камъни. На церемонията в белградската крепост "Калемегдан" двойката решава да няма кума, вместо това двама кумове. Като свидетели в гражданското се подписват съдружникът и телевизионен партньор на Андрей Иван и Филип - най-добрият приятел на Даниела. Двамата са дружки от университета и имат страхотно приятелство. Той прилича на арабин и е много готин тип, разказва Андрей, който е доста по-либерален в разбиранията си за любовта и не ревнува половинката си нито от миналите й мъже, нито от приятелите й от силния пол.
Често двойката влиза в люти хайдушки спорове по най-болни теми като Балканите и Македония. Той я нарича на галено Дани. Признава, че "моят Сръбчо ми носи късмет, тя е най-хубавото нещо, което ми се е случило някога."

Всъщност Даниела се влюбила в Андрей след първия им истински сериозен разговор по телефона. Тогава тя най-много се притеснявала, че трудно удържал гнева си и веднага започвал да крещи. Непрекъснато му повтаряла да спре да се ядосва, защото я е било страх, че ще умре млад, като си докара някой инфаркт от тези безсмислени нерви.

Източник: "Стандарт"