35-годишната Ева Лонгория Паркър признава, че обожава секса със 7 години по-младия си съпруг.

Сексуалните фантазии и смелите креватни упражнения отдавна не са запазена марка само на 20-годишните младежи и девойки. Ново проучване показа, че за дамите най-хубав е сексът през 30-те им години и в началото на 40-те.

Това се дължи на биологичния им часовник, който цъка безмилостно и им напомня, че скоро ще остареят. Според експертите от Университета в Тексас дамите в тази възраст се опитват да наваксат с интимните ласки за няколко години напред. Въпреки че техните тела остаряват и е изключително трудно да се съревновават с 20-годишните конкурентки, по-голямата част от зрелите дами изневеряват.

Когато наближат 40-те, те стават истински тигрици и имат невероятни преживявания в леглото. Похотливите им желания са пряко свързани с фертилността, категорични са учените и обясняват сладострастното явление с последната възможност за забременяване - женската психология активно се променя и дамите подсъзнателно се опитват да тестват своята способност към зачеване. Това води до повишаване на сексуалната възбуда.

Техните инстинктивни реакции обаче са насочени към по-млади партньори, с които искат да се отдадат на див секс. Освен това жените на възраст от 27 до 45 години са по-склонни да правят секс за една нощ, отколкото по-младите им посестрими. Проучването е изготвено от мненията на близо 900 жени, разделени в три групи: от 19 до 26 годишна възраст, от 27 до 45 и дами, чиято менопауза "чука на вратата". Оказало се, че жените, които попадат в средната група, са най-диви и най-разкрепостени, имат най-богати сексуални фантазии и повечето от половината от тях имат по-млади партньори в леглото.

"Резултатите ясно сочат, че жените, чиито шансове да забременеят са по-малки, изпитват по-силен нагон, а сексуалното им поведение е много по-освободено в сравнение с по-младите дами", заключва проф. Дейвид Бъс. Според него тезата за пореден път доказва колко голяма е ролята на биологичния часовник при нежния пол.

"Много от моите познати, които вече са минали 30-те, умеят да се забавляват, включително и в интимния си живот", пък казва друг експерт в областта на сексологията и поведението д-р Пам Спър. Според нея причините могат да се търсят на подсъзнателно ниво, но не бива да пренебрегваме и съзнателното - жените в зряла възраст са много по-добре запознати с възможностите на яйцеклетките си и затова се стремят да ги оползотворят.

Източник: "Стандарт"