Елица Тодорова и Стоян Янкулов пяха почти под прозореца на папата в Рим. Звездният български етно-джаз дует превзе повторно Вечния град около 1600 години, след като това направи нашият сънародник Аларих, крал на вестготите.

Според много исторически източници Аларих е роден в България край делтата на р. Дунав. Румънците също имат претенции да са родина на Аларих, но такъв пич и завоевател няма как да бъде румънец, а само българин, обясниха историците вчера.

Елица и Стунджи направиха самостоятелно шоу на брега на р. Тибър. То беше на една от най- атрактивните и скъпи сцени в Италия. Тя е в непосредствена близост до мястото, където папата ежегодно поднася своето приветствие пред света.

Това е Gardini di Castel Sant't Angelo, както го наричат италианците, в превод "Мостът с ангелите". Сцената е разположена сред самите води на реката и предлага великолепна гледка към замъка Sant't Angelo.

Това е втора покана за концерт в италианската столица, която Елица и Стунджи приемат, а предишното им гостуване там бе само дни след грандиозния им успех на Евровизия 2007.

"Шоуто ни беше около час и половина. Представихме всичките си хитове, включително "Земя", "Вода" и много други", каза Елица за "Стандарт".  Концертът беше организиран от българския културен център в Рим. Той е за десетките хиляди туристи от цял свят, които идват на това място. "Пяхме 100 процента на живо, само двамата.  Използвахме семплирани звуци за плътен саунд", допълни и Стоян.

Междувременно Елица сподели, че вече е готово DVD-то от концерта им с африканците от Буркина Фасо. Веднага след купона в Италия дуетът започна репетиции за предстоящото си турне в България през август.