Карлос Сантана ще засвири в нов ритъм, след като предложи брак на сцената на своята барабанистка Синди Блекман, предаде Ройтерс, позовавайки се на "Сони мюзик". Това се случва три години, след като съпругата на Сантана подаде молба за развод.

Носителят на "Грами" е направил предложението на концерт в Чикаго в петък, след като Синди Блекман е изпълнила солото си на барабани. Тя е приела да стане негова съпруга и двамата са се целунали под бурните аплодисменти на публиката.

"Синди и аз сме благословени, че се намерихме. Да бъдеш влюбен е дар от Вселената и това те зарежда с невероятен дух и вибрации. Искам да изразя тази огромна енергия чрез музиката си", се казва в изявлението, направено от Карлос Сантана. Подробности около плановете за сватбата не се споменават.

Карлос Сантана, който следващата седмица ще отпразнува 63-тия си рожден ден, е бил женен повече от 30 години за Дебора Сантана, майката на трите му деца, припомня БТА. В молбата си за развод, подадена през 2007 г., тя посочва като причина "непреодолимите различия" със съпруга си.

В мемоарите си от 2005 г. Дебора Сантана разкрива, че съпругът й й е изневерявал. Говори се, че след публикуването на книгата китаристът се е извинил на жена си и е направил опит да се промени.

Роденият в Мексико Карлос Сантана е продал над 90 милиона копия от албумите си за 40 години в музикалния бизнес. През 70-те години на миналия век музикантът се прочува с хитове като "Black Magic Woman" и "Oye Como Va". През 1999 г. печели осем награди "Грами" за тавата си "Supernatural", която бележи завръщането му на музикалната сцена. През септември Карлос Сантана ще издаде албум с рок кавъри.

Сред по-известните музиканти, с които е свирила и записвала 50-годишната барабанистка Синди Блекман, са Лени Кравиц и Касандра Уилсън.