Последните слухове от Сливен донасят, че Лечков иска да сложи край на брака си формално в интерес на бизнеса.

„Още една популярна фамилия не издържа на натиска на парите и славата и май слага край на брачното си съжителство”, коментира за Bulgaria News източник от града на стоте войводи.

Въпрос на време било кметът на Сливен Йордан Лечков и съпругата му Светлана да се срещнат в емблематичната зала 13 на Сливенския съд, за да уредят формално приключването на брачните им ангажименти, допълва източникът.

Запознати с брачната драма на семейство Лечкови дори предполагат, че първият хотел „Империа”, който бе открит на 22 юни 1998 г. в града под Сините камъни, остава за Данчо, а Светлана, която е завършила туризъм, ще получи вторият хотел„Спорт палас”. Той работи едва от няколко седмици, а стойността му се оценява на 30-35 млн. лв.

Все още в процес на строеж е новата 5 или 6-етажна фамилна сграда край комплекс „Империа” за няколко милиона лева.

Архитектурното бижу е построено по последен писък на модата. Въпреки многобройните публикации по темата Лечков досега не е дал смислен отговор с какви пари е платил всичко това. Доскоро в "Империа" героят от САЩ'94 и съпругата му отглеждаха двамата си сина - Лъчезар и Йордан-младши. Шеф на комплекса е Диана Лечкова - сестра на сливенския кмет.

Проблемите с брака вероятно са и причина за неуравновесеното поведение на кмета през последните месеци. Най-много обяснения му се наложи да дава за инцидента на алея "Яворов" в София, където беше спрян от полицейски патрул за превишена скорост.

Според очевидци на случката Лечков хвърлил документите на ченгетата, тръшнал вратата и показал среден пръст на полицаите, след което потеглил с мръсна газ.

Много се събра на най-добрия халф в Бундеслигата , но работата като тръгне на развала, явно не свършва с една беда. На 16 април Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за отстраняване на Лечков от заеманата от него длъжност, а на 21 април той бе отстранен с решение на Бургаския апелативен съд.

Преди тована сливенския кмет бяха предявени 7 обвинения за извършени престъпления по служба.

Лечков заяви, че няма притеснения и се гордее с работата, свършена през последните 7 години като кмет на града.

Мнозина обаче смятат, че Лечков е принуден формално да се раздели с жена си, с която никога не са имали сериозни търкания, именно заради преследването, на което е подложен. Според информирани, така съпругата му щяла да има повече финансова свобода да ръководи фирмите, в случай, че съдът реши да запорира части от имуществото на звездата.