Витомир Саръиванов ще ни казва "Добро утро" от ефира на Нова телевизия и през лятото. Къдрокосият водещ ще нищи актуални теми и ще кани гости всяка сутрин в "Здравей, България" без почивка.

Такава за него евентуално се очертава към края на лятото, когато от частния канал могат да потърсят заместник за кратко време, докато Вито разпусне. Отпускарският сезон няма да засегне и новинарските емисии на "Нова".

График за отпуските стягат и водещите и репортерите от bTV новините. Ани Цолова от сутрешния блок "Тази сутрин" обаче също ще е на работа независимо от отпускарския сезон.  Под въпрос е дали и кога публицистичните предавания като "Нека говорят" на Росен Петров и "Сеизмограф" със Светла Петрова ще излизат в отпуск. Същото се отнася и за почивката на "Шоуто на Слави". Обикновено програмите текат до края на юли и почиват само август.

От БНТ пък ще се върнат на нормална програмна схема след Световното. Всеки ден "По света и у нас" ще се излъчва в 12:00, в 16:00, в 18:00, в 20:0 и в 22:30 ч. "Спортна треска" ще се излъчва в неделя от 17:30 ч.

Повторения на всички предавания на PRO.BG ще се въртят в техния ефир. Така водещите и авторите ще поемат глътка въздух преди септември.