Брюксел аплодира Лили Иванова. Примата на родната поп музика направи двучасово шоу в клуб "12-те стола" в белгийската столица, което завърши късно през нощта, предаде БТА.

Публиката на харизматичната звезда изпълни до краен предел колоритното заведение, известно като място, където често се събират много нашенци. Лайфът на Лили включваше както евъргрийни, така и съвсем нови парчета. Лили и нейният бенд, Огнян Енев, Бисер Иванов и Орлин Цветанов, се появиха в пълния си блясък и в отлично настроение. След много бисове феновете чинно се наредиха на опашка за автографи.


Собствениците на изисканата кръчма Тихомир и Сандра, които от години живеят в сърцето на Европейския съюз, не помнят подобна арт навалица. Те са кръстили ресторанта на любимия си едноименен роман на Илф и Петров.

В "12-те стола", който се намира в лъскавия квартал Сен Жил, землячеството редовно посреща певци и музиканти от родината. Местните си спомнят, че преди Лили последно тук е пяла фолк звездата Малина. Дори и когато няма концерт, вечер след работа сънародниците ни се събират на по ракия и раздумка. "Столовете" са любими на диаспората и заради националната кухня.