Шефът на Градската библиотека Михаил Белчев и нашият човек на Евровизия - Миро, присъстват в третата стихосбирка на Евгени Минчев с многозначителното заглавие “Живот на педал”.

Поетът на софийските кестени е написал хибрид между предговор и възторжена рецензия към 104-те страници със стихове на светския олигарх. Миро обаче се оказва главен лирически герой в литературното произведение. Всеки, който е слушал песните му, прави директна връзка между чувствата на Евгени Минчев и техния обект, макар кратката дружба между двамата да не е обществено достояние. Преди три години Минчев и Миро изкараха около шест месеца интересно приятелство и не позволиха никой да разбере същността му.

В “Живот на педал” Евгени разкрива своята истина за отношенията им с необичайни поетични сравнения, докосване до емблематични заглавия от песните на Миро, както и вплитане на името му в странни словосъчетания:

Днес се Миросъбудих;

Мироповдигнах си лявата вежда;

Мироособена сплав ме заля,

докато завърши с успокоителното

Мироспасен осъмнах и се върнах,

да си оправя без тебе леглото.

Стихосбирката, издадена от “Български писател”, ще бъде представена на 7 юли в Градската библиотека. Михаил Белчев ще присъства със сигурност. За Миро данни няма...