През целия си живот Джако беше сериозно критикуван заради избелването на кожата си. Приживе обаче той обясняваше това не с мания към пластичната хирургия, а с болест.

Майкъл Джексън не веднъж е заявявал, че страда от болестта витилиго и именно тя е виновницата кожата му да избелява. Витилиго е хронично кожно заболяване, като симптомите му се изразяват в появата на светли петна по тялото.

Въпреки твърденията на Джако, много малко бяха хората, които вярваха на тези думи. Критиците му бяха убедени, че той иска да стане бял и по тази причина често посещава кабинетите на пластичните хирурзи.

Оказва се обаче, че думите на Майкъл Джексън може и да се окажат истина.

Преди дни бдителни папараци успяха да заснемат трите му деца, докато хлапетата бяха на почивка в Хавай. На една от снимките най-големият син на Джако – Принс Майкъл I се къпе в океана.

От кадъра ясно се вижда голямо бяло петно, при дясната му мишница. По ръката му има и няколко по-малки петънца, които са признак за болестта витилиго. В медиите веднага се прокрадна информация, че явно Принс Майкъл I е наследил болестта от татко си.

източник: bliasak.bg