"Шрек Завинаги" ще се завърти в Mtel IMAX едновременно с премиерата му в стандартните кина на 16 юли.

След по-малко от месец българските зрители ще предприемат дългоочакваното последно пътешествие към Далечното царство по един съвършено нов начин -  чрез най-реалистичното и поглъщащо филмово преживяване в света IMAX3D, което у нас предлага само Mtel IMAX. "Шрек завинаги" на DreamWorks Animation SKG, Inc е дигитално преобразуван за ненадминатото качество на образ и звук на преживяването IMAX® посредством технологията IMAX DMR (дигитален ремастеринг). С кристално чистите образи, лазерно изравнения дигитален звук и максимизираното зрително поле, то вкарва публиката във филма. На най-големия екран в България (24 х18 метра) с 6-канална 12,000-ватова дигитална звукова уредба знаменитият рев на зеленото чудовище ще разтърси публиката както никога досега.

„Освен да направим последната глава от поредицата, за нас предизвикателство и удоволствие беше да продуцираме "Шрек завинаги" в 3D, което добавя страхотно ниво на визуално потапяне, недостигано в никой Шрек филм досега, казва режисьорът Майк Мичъл. „Използвахме 3D-то, за да създадем тръпката на возенето със скоростно влакче - например в сцената, в която Шрек го преследват банда зли вещици, яхнали метли, но също и като могъщо разказваческо средство, за да предадем най-съкровените чувства на героите... а никъде другаде тези преживявания не са така ангажиращи и вълнуващи, както на гигантските IMAX3D екрани.”

"Шрек завинаги" излезе в 194 IMAX кина в САЩ, където реализираните от премиерния уикенд 4,8 млн щ.д. представляват 7% от общите премиерни приходи на филма върху 2% от общия брой екрани. Извън САЩ анимацията излезе в 33 IMAX кина и предстоят премиери в още 45 (основно в Европа), с което общият брой IMAX кина, в които се показва "Шрек завинаги" ще стане 172. Този брой ще подобри досегашния рекорд за най-широко разпространение в IMAX формат, принадлежащ на „Алиса в страната на чудесата” (171 екрана).

"Шрек завинаги" се разпространява от Paramount Pictures.