Когато Ана Иванович позира в изрязани розови бикини за "Спортс Илюстрейтид", тя със сигурност не си е спечелила приятелки сред своите колежки.

"В женския тенис няма приятелства, има омраза и завист", разкрива 22-годишната сръбкиня, която наскоро бе избрана за най-сексапилната тенисистка в професионалната верига.

Иванович получи признанието за пета поредна година, но напоследък красотата не й помага особено на корта.

Тя спечели "Ролан Гарос" през 2008 година, когато бе №1 в света, а сега преди старта на "Уимбълдън" е едва 45-а. Всъщност може да се каже, че Ана пада в ранглистата на WTA със същата скорост, както и дрехите й.



"В мъжкия тенис всички са приятели. При нас обаче нещата стоят по различен начин. Ние непрекъснато сме в съперничество за това коя е най-красивата, най-популярната, най-модерната или пък коя има най-много корици за списания”, заяви "Мис Иванович", която не е единствената, избрала пикантна фотосесия като средство за трупане на точки.

Същото може да се види и от провокативната снимка на Серена Уилямс по-долу, публикувана в U.S. Vibe Magazine. Това обаче вероятно няма да спаси Ана Иванович от някои злобни подмятания.



Втората ракета на Великобритания Елена Балтача също намира света на женския тенис за изключително враждебен. "Заслужаваме медал само заради факта, че трябва да оцеляваме в тази среда", заяви тя. Нейната сънародничка Лаура Робсън споделя мнението й и описва някои от колежките си като "кучки".

източник: sportal.bg