Последната новина от личния живот на модела е, че той се е разделил с дългогодишната си причтелка Ивайла Станчева. Както той призна, решението за раздялата е взела Ивайла.

Тя пожела да получи повече от живота и то предимно материални придобивки - скъпа кола, лукзосни вещи, включително и силикон в гръдите. Все неща, които той не може да й осигури. С прискърбие Али Алиев призна, че парите са фактор в живота и днешните жени са научени единствено да получават пари от мъжете, като любовта минава на заден план.

Но всяка раздяла носи освен болка носи и свобода. В момента красивият модел получава по петнайсет предложения от жени и по три от мъже всеки ден във фейсбука си. Али опроверга подозреничта, че е имал интимни отношения с мъже и каза, че няма мъж в България, който може да се похвали, че е бил с него.

В момента Алиев се знаимава с бизнес и проекти. Има соларно студио и автомивка, но в никакъв случай не е загърбил модата. Приема участия, но както той споделя, от мода не се печели достатъчно.