Актрисата от “Knight and Day”, която се срещаше с Джъстин Тимбърлейк и Джон Майер, а напоследък е свързвана с баскетболната звезда Алекс Родригес, мисли, че сексуалната й ориентация е трудна за определяне, но подчерта, че чувствата й към жените са коренно различни от любовта.

“Сексуалното привличане и любовта са две напълно различни неща. Това, че харесвам жени не значи, че мога да ги обичам. Ако се срещам с жена не означава, че съм лесбийка. Не може просто така да поставяме етикет на хората, тъй като тези неща са трудни за определяне“, коментира пред репортери световноизвестната актриса. Освен това Камерън отрече слуховете, че се среща с Алекс Родригес и подчерта, че в момента е сама и за първи път в живота си се чувства толкова щастлива. На въпрос дали има връзка с Родригес, Диас заяви: “Не, не, не. Обвързана съм откакто навърших 16.

Сметнала съм, че е най-добре да не се срещам с никого, докато не реша обратното. Напоследък стоя настрана от подобни капани, в които ако стъпя, ще се върна там, където бях. За момента искам да бъда само със себе си“. Въпреки това Камерън заяви, че не би отказала, ако някой събере смелост да я покани на среща, но изрази съжалението си, че мъжете се чувстват застрашени от нея. “Никога не съм отказвала на мъж, който ме е поканил на среща, освен ако въпросният не е пълен глупак.

Нужни са доста неща за обикновен човек да покани жена като мен. Не ме разбирайте погрешно - не мисля, че съм специална или нещо подобно. Просто мъжете се страхуват от мен и мисълта, че могат да са около Камерън Диас ги ужасява“, каза с усмивка холивудската чаровница, цитирана от БГНЕС.