Известният блогър Перес Хилтън се опита да намали медийния фурор, който предизвика, публикувайки снимка в своя Twitter, която навеждаше на мисълта, че тийн поп-иконата Майли Сайръс е била заснета без бельо.

Фотографията показва 17-годишния идол от сериала на Дисни “Хана Монтана“ да слиза от колата си, облечена в къса бяла рокля.

Пространството между краката й носи “предупредителен“ надпис в постинга на Хилтън, който има около 2 млн. почитатели.

Въпреки, че снимката по-късно е била премахната, тя предизвика бъркотия от новинарски публикации и разговори между наблюдателите на знаменитостите за това дали намиращият се в Лос Анджелис блогър може да бъде наказателно преследван за разпространение на детска порнография, като се има предвид, че по американското законодателство Сайръс е все още непълнолетна.

Във видео публикация Хилтън заявява, че противопоставянето, предизвикано от снимката е фалшиво като нея защото Сайръс ясно носи бельо.

“Смятате ли, че Майли е толкова глупава, че да се появи пред публика без бельо?“, пише той. “Мислите ли, че съм толкова глупав да поместя нейна снимка, ако тя няма никакво бельо под роклята си?“

Хилтън твърди, че е направил това, за да подчертае твърде “недамския“ начин, по който изпълнителката слиза от колата. Номерът на блогъра съвпада с усилията на тийнейдж звездата да смени чистичкия си имидж на Дисни икона чрез пускането на нецензурно видео за новия й сингъл "Can't Be Tamed", в което Майли се преструва, че целува танцьорка на сцената.