В ефира на радио “Сигнал плюс” Азис за пореден път отговори на всички провокативни въпроси относно сценичния образ и сексуалната си ориентация.

В последния сезон на “Вечерното шоу на Азис” по PRO.BG, Кралят на фолка беше заложил на мъжки имидж. За целта бе сменил изцяло сценичния си гардероб, прическата, цвета на косата, дори беше сложил диоптрични очила.

Променен до неузнаваемост, той и тогава не остави равнодушен никого. Хората ежедневно коментираха, сравняваха Азис и Васко – как бил преди, как е сега. Не го изпускаха от очи.

Когато телевизионното шоу на Азис слезе от екран, той атакува отново с тежък грим, високи токчета, женственост и ексцентричност.

“Не можах да се приема като момче. Аз знам, че слушателите и хората, които пишат в сайта на Signal… Какво значи имидж, какво значи период за тях!?- Това съм аз. Ехо, това съм аз – черен, рус, гол, с брада, без, със сутиен, без – това съм аз! Как искате да бъда? Да бъда постоянно черен и да заприличам на кого? На кого от певците да приличам?- Не искам да приличам на никого. Не мога” – категоричен е Азис.

Най-одумваната звезда у нас не иска да я вкарват в никакви рамки. Певецът не обича да определят професионалния му живот на периоди, дразни се от това, ядосва се на подобни въпроси. И все пак в токшоуто “Открит микрофон” пред Емилия Стоянова даде отговор:

Какво значи период: “Ама той нали беше станал мъж”? Как станал, аз никога не съм бил. Аз просто приличах временно. Какво значи станал мъж, станал гей. То не се става. Ти се раждаш мъж, ти се раждаш жена, ти се раждаш гей. Не си лягаш вечерта и на сутринта си казваш:”О-у-у, аз от днес ще съм гей”, или засипваш и на сутринта се събуждаш мъж.

Хора, осъзнайте се! Пичове, мислете нормално. Гей не се става, мъж не се става. Това е природа. Моята душа е женска. Аз, ако искам мога да си сложа рога на главата, това значи ли, че съм козел или елен. Моят еленски период…Така ли ще го наричат – “еленският период на Азис”. Моята душа е женска и аз ще бъда жена до края на дните си. Аз не съм виновен и не се оправдавам и съм щастлив с това. Ако мога да си избера какъв пол да съм, ще си избера отново да съм АЗИС. Да съм това, което съм, да бъда гей”.

Шоу звездата е наясно, че не един и двама изпълнители са се опитвали да го имитират, подражавали са му, но безуспешно.

“Азис се става с много труд и много пари. Това наистина са средства, които не се виждат на пръв поглед, но зад Азис стоят много неща. Много труд, много нерви, изключително големи финансови инжекции. Звучи грубо, но е така. Това, което виждат хората.

Аз сутрин не изглеждам така. Знаете, че това нещо струва пари, и е време, и е нерви. Една певица може да се докара лесно. Отива и си купува дрехи от мола, но за мен дрехи няма, говоря за сцена, за мен сценични дрехи по магазините няма. Аз имам дизайнерка, Станислава се казва. Тя много ми помага, заедно мислим тоалетите. Да си Азис не е лесно” – казва признатият за крал на попфолка у нас.

Информацията от интервюто е публикувана в Signal.bg