Елизабет Тейлър направи публично достояние за пръв път любовни писма от Ричард Бъртън, които хвърлят нова светлина върху страстната, игрива, но бурна любовна връзка, продължила 20 години в 2 брака.

Тейлър е запазила в тайна само едно писмо, според “Венити Феър“ в статия от юлския му брой. То било написано от Бъртън дни преди смъртта му в Швейцария през 1984 и било получено от актрисата в Калифорния след завръщането й от траурната церемония. Бъртън пожелал да дойде в дома й, като според изданието за знаменитости, Тейлър прибрала писмото веднага след като го прочела в нощното шкафче до леглото си, където го пазела и до днес.

78-годишната легенда на световното кино решила да сподели серията от писма с редактора на списанието Сам Кашнър и Нанси Шонбъргър за книгата им “"Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton, and the Marriage of the Century". Бъртън нарича игриво Тейлър “захарче“ и понякога подписва писмата си до нея с “от Съпр.“

“Ако ме изоставиш, ще трябва да се самоубия. Нямам живот без теб“, пише й той в едно от ранните си писма.

“Ричард бе величествен във всеки смисъл на думата“, заявява пред авторите на книгата омъжвалата се осем пъти актриса. Тейлър и Бъртън започват пламенна връзка през 1962 по време на снимките в Рим на “Клеопатра“, шокирала медиите и осъдена от Ватикана, тъй като по това време и двамата са женени за други партньори.

Първият им брак продължава от 1964-1974 и те се женят повторно през октомври 1975 преди да се разделят окончателно през юли 1976.