Фенки на Формула 1, радвайте се! Сърцето на световния шампион Дженсън Бътън отново е свободно.

Според медиите на Острова симпатичният британец се е разделил с приятелката си Джесика Мичибата малко след Гран При на Монако.

Бътън и японският модел на бельо се загаджиха преди 18 месеца и до този момент бяха образец за успешна връзка в света на високите скорости. Голямото разстояние и тежките пътувания обаче накарали Дженсън да се запита кое е най-важно за него. Двамата на практика живееха разделени през по-голямата част от времето, въпреки че японската красавица летеше за всеки старт на любимия си.



Така беше през миналата година, така беше и този сезон. Джесика видя победите на Бътън в Австралия и Китай, но за него е било твърде тежко да връща визитите, тъй като нежната му половинка живее в Токио и ангажиментите й са основно в Страната на изгряващото слънце. Именно поради тази причина пилотът на Макларън решил да сложи край на връзката им. Той споделил пред свои приятели, че се разделя с Джесика заради нежеланието си да прекарва десетки часове в полети всеки месец. Бътън бил пределно амбициран да спечели световната титла отново и искал да се концентрира единствено върху подготовката си за състезанията от Формула 1.

"Дженсън и Джесика си прекарваха страхотно заедно и изглеждаше така сякаш нещата вървят в правилната посока. Големите разстояния обаче ги разделиха, разкри пред "Сън" техен приятел. - Тя живее в Токио, а той обикаля света заради стартовете, което прави трудно напасването на общия им график. Джесика непрекъснато пътуваше, за да го вижда. Бътън пък всеки път когато имаше състезание в Източното полукълбо, отскачаше до Токио. В дългосрочен план обаче това нямаше как да продължи дълго. Така преди седмица Дженсън с голяма неохота реши, че състезанията трябва да бъдат негов основен приоритет. Той беше принуден да вземе тежкото решение да се раздели с Джесика единствено заради кариерата си. За момента Формула 1 е по-важна за него от личния му живот. Няма замесена друга жена, сигурен съм", допълни приятелят на Бътън.

Говорителят на Бътън също потвърди новината: "Дженсън отново е сам. Той и Джесика тръгнаха всеки по своя път."

Най-бързият човек на планетата със сигурнос е стигнал много трудно до решението да скъса с красивата японка. В началото на връзката им той сподели пред медиите, че е бил като ударен от гръм при първата си среща с Джесика Мичибата. Той бе уверен, че е открил идеалната жена и не се страхуваше да разкрива чувствата си. След това обаче се появиха проблемите - Джесика искаше до остане да живее в Токио, а той беше на път всяка седмица.

Преди да се запознае с екзотичната азиатка Дженсън Бътън беше сгоден за актрисата Луиз Грифитс, с която имаше връзка в продължение на пет години. Световният шампион обаче отмени сватбата им три месеца преди големия ден.

източник: sportal.bg