Соня Васи, единствената българка, украсила щатския “Плейбой”, беше на премиерата на Shrek Forever After редом с Еди Мърфи, Майк Майерс и Камерън Диас.

Те са част от звездния състав, озвучаващ анимацията.

Лъскавото събитие беше в “Гибсън Амфитиътър” в Лос Анджелис. Соня бе придружена от 6-годишната си дъщеричка Бриана, която въпреки крехката си възраст дълго си избирала официален тоалет.

Някогашната “Мис България” се озова на премиерата по покана на зет си Антъни Грей (съпруг на сестра й Ана Васи - б.а.), един от аниматорите на филма. “Зет ми е работил и за предишните два “Шрек”-а, но той е категоричен, че новият ще надмине по приходи предходния, който беше най-печелившата анимация за всички времена. Аз за първи път гледах 3D филм и съм много впечатлена. Повечето знаменитости като Виктория Бекъм бяха с децата си”, сподели за “Труд” Соня, която от години живее в Ел Ей. И добави: “Най-голямата изненеда за всички гости бе, че минаваха по зелен килим, в тон със самия Шрек, а не по червен - запазена марка на Холивуд.

Създателите на анимацията DreamWorks Animations се бяха погрижили децата да не скучаят - имаше много игри, забавления, сувенири, дори лека закуска.” Соня и Бриана видяха на зеления килим звездното семейство Мелани Грифит и Антонио Бандерас и режисьора Стивън Спилбърг. Според Васи най-елегантната дама на премиерата била Камерън Диас в малка червена рокличка.

източник: в. Труд